TILTALT: Anders Myrvold spiller i dag for Frisk Asker. Her er han i aksjon i treningskamp den 14.august, to dager etter hendelsen han står tiltalt for. Foto: Svein André Svendsen, VG

- Myrvold forsøkte å bite politimann

Ishockeyspilleren risikerer fengselsstraff

(VG Nett) Anders Myrvold (35) må møte i retten tiltalt for å ha forsøkt å bite en politimann gjentatte ganger. Han skal også ha slått flere personer med en hockeykølle.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hendelsen fant sted på den populære restauranten Lorry i Oslo natt til fredag 13.august.

På sin egen bursdag havnet eliteseriespilleren i bråk med en annen gjest. Ifølge tiltalen, som VG Nett har fått tilgang til, skal Myrvold ha slått en 28-åring i albuen med en hockeykølle.

I beruset tilstand skal han også ha slått andre gjester på utestedet. Politiadvokat Bente Lind vil ikke gå ut med antallet overfor VG Nett, men opplyser at det «i alle fall dreier seg om et par stykker».

Risikerer fengsel

Det mest alvorlige tiltalepunktet er likevel påstanden om at Myrvold skal ha forsøkt å bite en politimann. Strafferammen for å hindre en politimann i hans utøvelse av tjeneste ved bruk av vold, er fengsel i tre år.

Myrvolds advokat Øystein Storrvik vil gå igjennom punktene i tiltalebeslutningen med sin klient, før han vil uttale seg om saken. Anders Myrvold besvarte ikke VG Netts gjentatte oppringninger tirsdag formiddag.

MELDER SEG UT: Øystein Storrvik vil ikke være medlem av advokatforeningen etter eksklusjonen av kollegaen. Foto: Eirik Borud, VG Nett

På SMS bruker han imidlertid følgende ord om tiltalen mot ham i ettermiddag:

- Latterlig.

De to første punktene i tiltalen har strafferammer på tre og ett års fengsel, mens det siste punktet vanligvis straffes med bøter eller fengsel i inntil to måneder.

- Jeg ønsker ikke på det nåværende tidspunkt å si noe om hvilken straff vi mener er riktig, sier Lind til VG Nett.

Fikk fortsette i Frisk

VG Nett snakket med Myrvold dagen etter at hendelsen fant sted i august. Han kjente seg ikke igjen i beskrivelsen om at han skal ha slått en mann med en hockeykølle.

- Jeg ble stoppet av politiet som sa jeg var anmeldt av en person for å ha slått ham med ishockeykølle inne på Lorry. Det er helt latterlig, sa Myrvold.

Les også:Myrvold varsler motanmeldelse

- Jeg leser at jeg skal ha utøvd vold mot en tjenestemann. Det stemmer ikke. Men jeg var motvillig til å bli med til stasjonen da jeg ikke syntes det var grunnlag for noe slikt, hevdet også 35-åringen.

Ishockeyprofilen spiller i dag for Frisk Asker. Da episoden på Lorry ble kjent, holdt klubben styremøte for å vurdere om Myrvold skulle få fortsette i klubben. De anså da episoden som så lite alvorlig at de ikke ville si opp kontrakten med 35-åringen.

I trøbbel

Den tidligere NHL-spilleren har flere ganger tidligere i karrieren havnet i trøbbel. I et intervju med VG i 2007 innrømmet han å ha brukt kokain over lengre tid. Han sto da frem etter en syv uker lang rehabiliteringsperiode.

Deretter gjorde han comeback i Vålerenga-trøyen, før han skrev under for hardtsatsende Stavanger Oilers. Der fikk han imidlertid sparken etter å ha brutt to punkter i spesialavtalen med klubben. Disse avtalene gjalt dopingtester for rusmidler og et personlig totalforbud mot å nyte alkohol.

Han nektet ved ett tidspunkt å ta rustesten - fordi han dagen etterpå skulle reise til ishockey-VM. Dette var i april i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder