SUVERENE: Stavanger Oilers knuste Kongsvinger lørdag. Her fra oppgjøret mot Vålerenga i november.
SUVERENE: Stavanger Oilers knuste Kongsvinger lørdag. Her fra oppgjøret mot Vålerenga i november. Foto:Frode Hansen,VG

Oilers fikk ingen motstand

ISHOCKEY

Stavanger Oilers fikk ingen problemer da Kongsvinger kom på besøk lørdag. Serielederne dominerte fullstendig og vant 6-0.

Publisert: Oppdatert: 17.01.15 19:56

Det kunne blitt langt flere scoringer i Stavanger, for hjemmelaget vant skuddstatistikken med utrolige 64-10. Bortelagets keeper Jesper Ekeberg ble, fullt fortjent, kåret til bortelagets beste.

Kongsvinger, som er bunnlaget i eliteserien, stilte med bare elleve utespillere. I hockey er tre rekker, noe som krever 15 mann, regnet som lite. Stavanger stilte med fire fulle rekker, og kunne leke seg til seier.

– Dette er ikke noe vi kan leve med lenge. Det er uheldig for norsk hockey at forskjellene er så store. Det skal ikke være 70 poengs forskjell på topp og bunn. Det er ikke slik det skal være, sa Oilers-eier Tore Christiansen ifølge Stavanger Aftenblad.

Fullt hus mot bunnlaget

Hele 4.250 fylte hallen i Stavanger, som er på vei mot et fortjent seriemesterskap. De kommer også til å være storfavoritt før sluttspillet.

Stavangers Tommy Kristiansen innrømmer at det var vanskelig å motivere seg til kampen mot elleve mann.

– Jeg forsøkte å gjøre meg klar til kamp, men det gikk bare ikke. Når du ser at Kongsvinger kommer med to rekker, blir det vanskelig å komme opp på nivå, sier han.

Anders Tangen Henriksen, Nick Plastino, Henrik Solberg, Kristian Forsberg, Josh Soares og Mathias Trettenes scoret for hjemmelaget.

Om Stavanger fikk det lett, var det ikke stort vanskeligere for Vålerenga å vinne lørdag.

De møtte Stjernen borte, og reiste hjem med bunnsolide 5-0. Også der viste skuddstatistikken at det nærmest var ett lag på banen. Vålerenga hadde 55, Stjernen bare elleve.

11 poengs ledelse

Mathias Trygg, Jonas Oppøyen, Niklas Bröms, François Fortier og Rasmus Juell scoret målene.

Stavanger leder serien, elleve poeng foran Storhamar med én kamp mer spilt. Kongsvinger er sist med ynkelige sju poeng.

Vålerenga ser ut til å bli nummer fem, en skuffende posisjon, men en god avslutning vil i det minste gi dem selvtillit i sluttspillet.

Stjernen styrer mot sluttspill som det siste laget med sin 8.-plass i serien.

De andre lagene i serien spiller søndag

Her kan du lese mer om