SISTE SCORING: Her må keeper Henrik Holm, Jonas Djupvik Løvlie (90) og Henrik Solberg innse at Stjernen har snudd kampen – helt på tampen av 3. periode. David Hallström (15) jubler for scoring. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Nytt krisetap for Stavanger Oilers: – Utrolig surt

FREDRIKSTAD (VG) (Stjernen-Stavanger Oilers 4-3) Her ryker det igjen. Uten Tony Romano og Harrison Reed ledet Oilers to ganger i Fredrikstad. Men nestjumbo Stjernen sikret seg seieren i løpet 35 sekunder i siste periode.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Utrolig surt, sier tomålsscorer Eirik Salsten til VG før Oilers la ut på en tøff busstur hjem til Vestlandet. Oilers har tapt ni av de 12 siste seriekampene.

– Vi manglet 10 mann og gjorde en kjempeinnsats. Det er så synd at vi ikke klarer å ta poeng, mener keeper Henrik Holm.

– Vi spilte bra i 60 minutter, men er uheldige, påstår trener Pål Gulbrandsen.

Mesterklubben med syv NM-gull siden 2010 har slitt blytungt. Tirsdag ble det ydmykende 1–5 for Lillehammer hjemme i Stavanger. Torsdag kom meldingen om at de to 29-årige importene lenger skal spille i hvitt og svart.

NISO-advokat om Oilers:Det er jo helt hårreisende

Det startet helsvart mot nestjumbo Stjernen også – med baklengs etter bare to minutter. Men et Oilers, som fortsatt mangler både kaptein Kristian Forsberg og Henrik Medhus, spiste seg inn i kampen og ledet både 2–1 og 3–2 før Stjernen fikk full uttelling etter en timeout i siste periode.

I løpet av bare 35 sekunder scoret både Mikael Resberg Mikalsen og Joakim Hjelm for hjemmelaget. Seiersmålet kom på et slagskudd Oilers-keeper Henrik Holm var på, burde stoppet, men pucken gikk i mål. Motgangen vil ingen ende ta for Oilers.

Det avgjørende skuddet gikk først via Salsten.

– Jeg så ingen ting, prøvde å sette meg ned for å dekke mest mulig før pucken traff meg. Veldig surt og små marginer. Men det skulle ikke kommet til det at Stjernen får den muligheten, sier Holm.

– Et møkkaskudd som gikk inn på et eller annet vis, mener trener Gulbrandsen.

Oilers vant skuddstatistikken 31-20, men ineffektiviteten lever i beste velgående.

Etter nesten halve kampen traff Eirik Salsten på skuddforsøk nummer 18 mellom stengene. 23-åringen feide pucken opp i nettaket i overtall etter at Stjernen hadde klønet det til med for mange spillere på isen.

TIL LITEN NYTTE: Eirik Salsten lverte to scoringer og en assist forOilers, men måtte innse at det ble et nytt tap i Fredrikstad. Foto: Hallgeir Vågenes VG

To minutter før den siste pausen var Salsten der igjen. Skuddet ble reddet av Stjernen-keeper Tommy Johansen, men Petter Lorentzen møtte opp på returen og ga Oilers en fortjent ledelse 2–1 inn til den siste pausen.

Les mer om bakgrunnen: Oilers iverksetter krisetiltak: Skifter ut spillere

De personlige poengene smakte godt for Salsten. I fjor ble han norsk mester etter 14 mål og 19 assist. Denne sesongen har det gått tyngre for sønnen til den tidligere landslagskjempen Petter Salsten. Bare ett mål og fire målgivende for et Oliers som har vært i poengkrise den siste tiden.

Mot spillets gang utlignet Stjernens Niklas Bröms i 3. periode, men rett etterpå var Eirik Salsten der igjen. Fra skrått hold satte dagens mann den andre pucken i garnet bak Tommy Johansen.

– Veldig gledelig for meg, men veldig synd at laget ikke får noe ut av det, sier han.

Med seks minutter igjen på klokken utlignet Mikael Resenberg Mikalsen. Det var starten på slutten for Oilers. De kastet alt fremover på de siste minuttene, men maktet ikke å utligne.

LUFTETUR: Oilers Erik Børresen gir Stjernens Dan-Fredrik Nygaard en luftetur. Men hjemmelaget kom tilbake og vant i Stjernehallen. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Les også: Helsvart for Oilers–verste tapsrekke på over fire år

– Det er ikke vanskelig i det hele tatt å vite hva vi skal gjøre nå. Det handler om å få tilbake den enkle basisen, mener trener Gulbrandsen. Han vil ikke kommentere avgangen til Romano og Reed. Men håper å få erstattere på plass allerede til uken. I tillegg er kaptein Kristian Forsberg så vidt tilbake i trening etter lungebetennelse. Henrik Medhus kan det ta lenger tid med. Han har ligget på sykehus i fire dager på grunn av samme sykdom.

Oilers vant skuddstatistikken 13–9 i den første perioden, men var ikke i stand til å få pucken inn bak Tommy Johansen i Stjernen-buret. Hjemmelaget var aggressive ved alle dropper og grep initiativet fra start.

Det tok bare to minutter og åtte sekunder før Mathias Månsson fikk pucken inn til 1–0 etter dårlig forsvarsspill fra mesterlaget. Svensken fikk plutselig sjansen alene inne foran mål.

VG+ bakgrunn: Gullmaskin i krise (krever innlogging)

Han kunne ha økt til 2–0 da han kom mutters alene med Henrik Holm på en kontring, men Oilers-keeperen fikk avverget med leggskinnet før målet forsvant ut av stilling.

I ettermiddagens andre eliteseriekamp benyttet Sparta muligheten til å sprette opp på sølvplass i Get-ligaen. Patrick, Eriksson, Troy Rutkowski, Kalle Ekelund og Kyle Osterberg sørget for at Lørenskog ble slått 4–1 i Sparta Amfi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder