FØLER IKKE PRESS: Mikael Granlund (t.h.) prøver å ikke la de store forventningene påvirke ham. Her er finnen i duell med Slovakias Pavol Demitra. Foto: AFP

FØLER IKKE PRESS: Mikael Granlund (t.h.) prøver å ikke la de store forventningene påvirke ham. Her er finnen i duell med Slovakias Pavol Demitra. Foto: AFP

Han skal bli Finlands nye superstjerne

(VG Nett) Mikael Granlund (19) bærer en hel nasjons forventninger på sine skuldre.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Han har alt som skal til for å bli vår neste superstjerne. Hans fremtid er selvsagt i NHL, sier Jari Kurri, en av Finlands største stjerner gjennom tidene, nå general manager for landslaget, til Aftonbladet.

VG LIVE: Følg VM-kvartfinalen Finland-Norge kl. 16.15

Etterveksten i finsk hockey har vært alt annet enn god de siste syv-åtte årene. I dag er det for eksempel bare tre finske utespillere under 25 år i NHL.

Når Mikael Granlund forrige sommer ble "draftet" av Minnesota Wild, som den niende totalt, var han den første finske utespilleren siden 2004 som ble plukket ut i den første runden.

Tenker ikke på presset

Finland håper nå at Mikael Granlund skal bli en ny Saku Koivu og landets neste superstjerne, uten at det tilsynelatende plager tenåringen.

- Ikke i det hele tatt. Jeg tenker ikke engang på press. Alt jeg tenker på er å spille ishockey, ha det morsomt og prøve å bli så bra som mulig, sier Granlund, som med sine 178 centimeter og 74 kilo er en av VMs minste spillere.

Men Norge skal ikke la seg lure av det i dag.

I ettermiddag spiller Norge sin andre VM-kvartfinale i historien. Det skjer etter at Norge til nå har overrasket de fleste med sterke resultater mot langt større hockeynasjoner.

Nettmøte: Les hva Norges hockeyhelter svarte!

Nå tror imidlertid selvsikre finner at suksessen er over for Norge.

- Norge har ingen sjanse. Det er ikke mulig. Glem det, sa en skråsikker Ilkka Kaarna til VG Nett i går.

Les også: Finsk Vålerenga-helt: - Glem det, Norge!

57-åringen scoret 60 mål og noterte seg for totalt 87 poeng for Vålerenga i 1982.

- Det finske folk forventer seier. Norge kan ikke være like gode som Finland. Vi vinner. Det er jeg helt sikker på, sier Kaarna.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder