Brennhete Zuccarello avgjorde for Rangers på overtid

(Boston Bruins - New York Rangers 2-3) Mats Zuccarello (30) gjorde alt selv da han avgjorde kampen på overtid mot Boston. Selv syns han det gikk «skikkelig dårlig».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I overtall fire mot tre mottok Zuccarello pucken i face off-sonen og de tre Boston-spillerne ventet bare på nordmannens 20. assist denne sesongen.

Men i stedet gled lagkamerat Chris Kreider foran den finske målvakten Tuukka Rask og «Zucca» fyrte av et lynraskt håndleddsskudd rett i krysset. 3-2 og den andre seieren på 24 timer for New York.

Men selv om han ble matchvinner, var han tydelig misfornøyd med eget spill da ble intervjuet i garderoben etter kampen.

– Jeg synes jeg spilte skikkelig dårlig i dag, så det er fint å få den inn og hjelpe laget til å få to poeng, sa han.

VG i New York: Ekspert tror på ny gullavtale for Zuccarello

Kaptein Ryan McDonagh hadde derimot av en litt annen oppfatning av Zuccarello.

– Sier alltid at han må stole på sitt eget skudd. Han er en stor playmaker og er alltid så uegoistisk, men han har et strålende skudd selv, slik han beviste der, sa han i garderoben.

Zuccarello utvidet sin rekke med poeng til tre strake kamper (én scoring og to asisst) og har 16 poeng på de 16 siste kampene.

Natt til fredag sa Rangers-ekspert Steve Valiquette til VG at han er overbevist om at 30-åringen kommer til å signere en ny, lukrativ kontrakt med klubben.

Se Zuccarellos målgivende pasning i gårsdagens seier mot Los Angeles Kings.

Viste frem «fotballferdigheter»

Gjestenes første scoring kom noe heldig kvarteret ut i første periode. Michael Grabner skøyt over Rask før pucken gikk i glasset bak mål, i ryggen på en intetanende Rask og i mål.

Halvannet minutt ut i andre periode viste Zuccarello seg frem. Først ga han bort kølla til backen Marc Staal og fortsatte å forsvare seg mot Bruins gjentatte angrep mot Rangers-målet med bare nevene.

Det gikk et gisp gjennom TD Garden da «Zucca» stoppet en pasning med foten - før han tuppet pucken over hele banen med tuppen av skøyten. Rangers kunne igjen hente inn pusten.

– Den lille nordmannen sparker pucken over hele isen! utbrøt Bruins-kommentator Jack Edwards.

Leste du denne? Supertalentets vei mot NHL (VG+)

Sist tap for Rangers kom mot Ottawa Senators. Da leverte nordmannen denne godbiten av en assist.

Utvist for kølleslag

Zuccarello var ikke på isen da J.T. Miller la på til 2-0 til New York i overtall.

Tolv minutter ut i den andre perioden ble nordmannen tydelig irritert på en Bruins-spiller etter å ha blitt dyttet i ryggen. Han svinget kølla i retning motstanderen. Resultatet ble to minutter i boksen.

På tampen av den andre perioden reduserte Danton Heinen til 1-2 og fem minutter ut tredje periode utlignet Brad Marchand i overtall.

Svenske Henrik Lundqvist hadde en meget god dag på jobb med 33 redninger og sto frem med under tre minutter igjen i tredje periode med en lynrask redning med foten på en Bruins-kontring.

Rangers har nå vunnet 18 kamper og tapt 12. Neste kamp er hjemme mot Anaheim Ducks natt til onsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder