VISTE STORFORM: Sondre Olden ble for mye å hanskes med for Stavanger Oilers-spillerne. Vålerengas nummer 48 scoret to mål i tremålsseieren.
VISTE STORFORM: Sondre Olden ble for mye å hanskes med for Stavanger Oilers-spillerne. Vålerengas nummer 48 scoret to mål i tremålsseieren. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

Hjemvendt Olden herjet i comebacket

Scoret to da Vålerenga knuste Stavanger Oilers

ISHOCKEY

Returnerte til Jordal Amfi etter Sverige-opphold

(Vålerenga Ishockey - Stavanger Oilers 5-2) Sondre Olden (22) ble helten for Vålerenga da han senket serieleder Stavanger Oilers med to scoringer i sin re-debut for osloklubben.

Publisert: Oppdatert: 20.01.15 22:22

– Akkurat nå føles det veldig bra. Det er alltid deilig å vinnemot Oilers, sier Olden til TV 2 etter 5-2-seieren mot gjestene fra Stavanger.

Vålerenga-spilleren er tilbake på Jordal Amfi på lån etter at at han ved sesongslutt i fjor dro til Sverige for å prøve seg i SHL-klubben Brynäs.

Returen til Get-ligaen markerte han ved å sette inn 4-2 og 5-2 til vertene.

– Sugne på å snu trenden

Etter kampen ble han kåret til Vålerengas beste spiller. Olden selv er strålende fornøyd med hjemkomsten.

– Det er mye folk her når vi møter Oilers. Det gir det litt ekstra, og alle var sugne på å snu trenden, sier Olden.

Vålerenga har slitt denne sesongen, men nå er målet å finne storformen inn mot sluttspillet.

– De dagene jeg har vært her har vi snakket om å få en god følelse inn mot sluttspillet, og det synes jeg vi lyktes med, sier Olden.

Viste vei

Han sto frem da Vålerenga trengte det som mest. Etter å ha ledet 3-0 og hatt full kontroll, reduserte Oilers plutselig to ganger i midtperioden.

Gjestene fra Stavanger presset voldsomt på for utlikningen, men sekunder før periodens slutt dukket Olden opp og banket inn 4-2.

En scoring som viste seg å være nådestøtet i møtet med serielederen.

– Vi er knallsterke i første periode, men Oilers er best i den andre. Vi får et psykologisk overtak med 4-2-målet til Olden, sier Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til TV 2.

Han får støtte av Oilers-keeper Ruben Smith.

– Vi begynner ikke å spille før det står 3-0 til dem. Den ledelsen gir dem ikke fra seg. 4-2-målet deres kommer mot spillets gang, sukker Smith.

Han kan i det minste glede seg over at tabelltoppen og seriegullet virker sikkert for Oilers. Vålerenga ligger på sin side på sjetteplass.

– Vi trengte å få tilbake godfølelsen, og denne seieren tror jeg blir viktig for framtiden, sier trener «Shampo».

Her kan du lese mer om