Norges kvartfinaledrøm lagt i grus: Keeper-Haugen: – Vi hadde ikke djevelskapen. Danskene hadde den.

Hockeygutta tapte omsider en viktig VM-kamp mot Danmark

OSTRAVA (VG) (Danmark-Norge 4-1) De norske hockeygutta maktet ikke å slå Danmark lørdag kveld. Samtidig røyk håpet om å nå en VM-kvartfinale.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi kan ikke si at dette er ufortjent, medga Max-ekspert og tidligere NHL-proff Espen «Shampo» Knutsen idet kampen mot Danmark gikk mot slutten.

Da hadde Norge levert en smått puslete forestilling, og lå under 1-4 på måltavla. Det ble også resultatet i Ostrava lørdag kveld.

– Jævla frustrerende, er dommen til Patrick Thoresen.

– Jeg var helt tom og var ikke til stede. Jeg prøvde hele tiden å skape noe, men var ikke der jeg vil være, forklarer han til VG.

– Jeg tror ikke det var snakk om overtenning. Jeg har sett Danmark mye bedre før. De var dårlige, men vi var dårligere, konkluderer 31-åringen.

– Vi måtte kjempe veldig i hver eneste nærkamp. Det kjentes slik at vi ikke hadde spruten som skulle til. Vi hadde det ikke kollektivt. Da får vi bare bite i det sure eplet og erkjenne at kvartfinalen er blåst, sier kaptein Ole-Kristian Tollefsen til VG.

Tirsdag venter Hviterussland i det som blir Norges siste VM-kamp.

– Det er en viktig kamp. Den teller med hensyn til rankingen og vil få mye å si for OL-kvalifiseringen, sier Tollefsen.

Ga dansk målvakt ros

Å tape for Danmark i ishockey er isolert sett ikke noe å skamme seg over - for nabofolket i sør har eksportert flust med spillere til verdens beste liga, NHL, de siste årene - selv om ingen er på plass i Ostrava.

Les Jarlsbos hockeyblogg foran kampene mot Slovenia og Danmark.

Men Norge hadde ikke tapt for danskene siden 2002. Og med sjansen på en kvartfinaleplass i VM - så var resultatet likevel en solid nedtur lørdag kveld.

– Det går på innsats. Spillerne har ikke hatt ork etter den viktigse seieren vi hadde i går, mener «Shampo».

Landslagssjef Roy Johansen oppsummerer det hele på følgende måte:

– Danmark fikk uttelling i første. Vi var ikke helt hundre da, og slapp inn skudd fra backene deres. Vi styrte andreperioden, men fant ikke noen måte å score på. Målvakten deres var god. Det ble mye «nesten», forklarer landslagssjef Roy Johansen.

Norges målvakt Lars Haugen var alt annet enn fornøyd etter kampen.

– Vi så ikke skjerpet ut. Det var slik over hele linjen. Litt halvdødt. Vi hadde ikke djevelskapen. Danskene hadde den, mener han.

– Det er tungt nå, oppsummerer keeperen.

- For dårlig

Etter to strake seirer i gruppespillet i VM, levde kvartfinale før lørdagens nabokamp i Ostrava.

Men den første perioden åpnet på verst tenkelig vis i kveld: Kampen var ikke to minutter gammel før Nicholas Jensen hamret pucken opp i nærmeste kryss bak Lars Haugen.

Heldigvis, sett med norske øyne: Like etterpå tok Ken André Olimb imot en puck fra Mats Rosseli Olsen, og fikset utlikning med et godt plassert skudd mens trafikken var høy foran det danske målet.

Men rett før første pause skjedde det på nytt: Danmark spilte i overtall, og fikk uttelling. Dermed gikk nabofolket i garderoben med 2-1.

VG LIVE:Referat fra oppgjøret

Vondt ble verre

I midtperioden var det spilt femten minutter da Danmark nok en gang fikk sjansen i overtall. Og på nytt ble mannskapet til Roy Johansen straffet.

1-3 var et faktum, og Norge var i alvorlig trøbbel.

– Det er for dårlig. Han får stå umarkert, og får til og med tid til å sikte. Det er Røymark som skal gå litt lenger ned og ta ham ut. Bonsaksen skulle kanskje stått høyere opp. De må prate sammen, lød dommen fra «Shampo» i kommentatorboksen til Max.

Ba om mer trøkk - igjen

Foran sisteperioden etterlyste de norske spillerne nok en gang mer trøkk hos seg selv. Hardhausen Ole-Kristian Tollefsen møtte TV-kanalen Max før han gikk i garderoben for å snakke med de andre spillerne i den andre pausen.

– Vi er ikke sultne nok. Vi går ikke inn først i duellene! sa den tidligere NHL-spilleren.

Men hva skjedde? Norge var var uhyre nære ved, og kunne fort scoret om marginene hadde vært på riktig side. Men det ville seg ikke. Istedet var det Danmark som imponerte og satte inn 4-1 da det gjensto åtte minutter å spille.

Da var løpet så definitivt kjørt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder