KLAR MED ET SMIL: Mats Zuccarello koste seg på isen i Enterprise Arena i St. Louis tirsdag formiddag amerikansk tid. Foto: Thomas Nilsson / VG

Zucca-hyllest før nattens skjebnekamp

ST. LOUIS, MISSOURI (VG) Bare noen timer før nattens skjebnekamp, brukte Dallas Stars-trener Jim Montgomery anledningen til å hylle sin norske stjerne Mats Zuccarello (31).

I natt klokken 0200 er det vinn eller forsvinn for Zuccarello i den syvende og avgjørende kampen i Stanley Cup.

– Det er enten sommerferie eller å gå videre og kjempe for å vinne Stanley Cup. Det betyr mye for alle her inne. Det er det eneste som betyr noe, sier Zuccarello med et smil til VG i garderoben i Enterprise Arena i sentrum av St. Louis noen timer før det braker løs.

Han har vært ute og testet isen i et lite kvarter. Han virker avslappet før det hele skal avgjøres. Det står 3–3 i kamper mellom Dallas Stars og St. Louis Blues.

På et podium i presserommet snakker trener Jim Montgomery om nordmannens betydning for laget etter at han ble tradet fra New York Rangers.

les også

Zuccas Stars skutt i senk – må vinne på bortebane

Han snakker om Zuccarello som en så kreativ spiller at medspillerne ikke alltid henger med i svingene.

– Noen ganger er det sånn at ingen andre på isen vet at pasningen kommer. Det er så smart han er, sier Montgomery om 31-åringen.

– Det er imponerende hvor raskt hjernen hans ser noe til det utløser de riktige signalene til hendene hans. Det må være i løpet av et tidel av et sekund, sier Montgomery, som begynner å legge ut om en pasning Zuccarello hadde til Tyler Seguin for ikke lenge siden.

HYLLER ZUCCARELLO: Jim Montgomery brukte sin siste pressekonferanse før nattens kamp til å rose Mats Zuccarello. Foto: Thomas Nilsson / VG

– Det er den beste pasningen jeg har sett i hele sluttspillet. Han gjør sine medspillere til bedre offensive spillere. Du forventer å få pucken, og når du forventer å få den oftere, så vet du mer hva du skal gjøre med den, om du skal skyte eller slå en pasning. Han gjør alle bedre, sier Montgomery, som ble Dallas-trener før denne sesongen og kan ta klubben til sin første semifinale på elleve år.

les også

Zucca hylles etter seieren: – Suveren for Dallas

Zuccarello selv vil naturlig nok ikke snakke så mye om han er fornøyd med egne prestasjoner etter den høyprofilerte overgangen fra New York.

– Det kommer an på om vi vinner eller taper i dag. Hva man har gjort selv og sånn bryr jeg meg ikke så mye om. Dette handler om å vinne kamper og nå er det 3-3, understreker Zuccarello, som brakk armen i debuten sin 24. februar, men som har kommet tilbake på en måte som har forbløffet mange.

les også

Ekspertenes dom: Hvor god er Zuccarello – egentlig?

Pluss content

Han har ti målpoeng på 12 kamper i sluttspillet: Tre scoringer og syv assists.

I den forrige kampen, da Dallas hadde sjanse til å avgjøre alt på hjemmebane, ble det et smertefullt 1-4-tap.

Zucca har oppskriften klar for at det ikke skal skje igjen:

– Vi må være litt mer på. Vi må ha litt desperasjon i spillet vårt. Spille vårt eget spill. Ja, det er kamp nummer syv og det er nerver, men vi må beholde roen, mener han.

Den velrenommerte hockeyjournalisten Sean Shapiro i The Athletic følger Dallas Stars tett.

les også

Nå forsvinner Zuccarello: – Klarer ikke å holde tårene tilbake

Han er blitt svært imponert av Zuccarello og sier dette til VG om nattens oppgjør:

– Jeg tror Dallas kommer til å vinne. Jeg tippet på forhånd at Dallas ville ta det i den syvende kampen. Jeg tror det blir en jevn match, 3–1 eller noe sånn. Dallas taper sjelden to kamper på rad, sier Shapiro.

MORO PÅ TRENING: Dallas-keeperen lo sist da Zuccarello testet isen i Enterprise Arena før dagens kamp. Foto: Thomas Nilsson / VG

Journalisten har statistikk som viser at Dallas Stars har 14 seirer og bare tre nederlag i den påfølgende matchen etter å ha tapt en sluttspillkamp.

Vinneren i kveld møter enten San Jose Sharks eller Colorado Avalanche i den såkalte Western Conference-finalen – som også spilles best av syv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder