GOD MED BALL: Mats Zuccarello beviste at han behersker flere idretter under verdikampen på Ekebergsletta i dag. Foto: Lise Åserud NTB scanpix

Zucca mister bestekompisen i Rangers: – Jeg er trist og lei meg

NHL-stjernen herjet under kjendiskampen på Norway Cup i dag

EKEBERGSLETTA (VG) Mens Mats Zuccarello (28) herjet med fotball i beina på Norway Cup, skjer det ting i New York Rangers som ikke er like oppløftende for nordmannen.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg legger meg ikke så mye oppi det som skjer, men det er trist når man mister kamerater. Men det er slik businessen er, det har jeg lært meg etter å ha vært her i så mange år nå, sier Zuccarello til VG.

I fjor sommer forsvant Zuccas gode kamerat, svenske Carl Hagelin, til Anaheim Ducks og senere Pittsburgh Penguins. Denne sommeren ble en av nordmannens beste venner, kanadiske Derick Brassard, sendt til Ottawa Senators.

– Det er tøft! Vi har spilt sammen i tre - fire år, og vi har spilt bra sammen. Han har hjulpet meg og jeg har hjulpet ham. Det blir vanskelig å finne en ny radarpartner som ham, sier Zuccarello.

Les også: Her er Zuccarellos nye luksusleilighet i New York

– Ikke overrasket

Personlige rekorder, skyhøy poengplukking, supporternes yndling og en av NHLs største stjerner. Mats Zuccarello har lagt bak seg en enorm sesong i New York Rangers, og mye av suksessen kan han takke lagkompiser og rekkekamerater for - Brassard har vært en av de aller viktigste.

Men lønnssituasjonen gjorde at han forsvant. En nedtur for Zuccarello, som ikke bare hadde god kjemi med kanadieren på isen - de to har vært bestekompiser også på utsiden av vantet.

– Vi hang sammen nesten hver eneste dag, så dette blir noe nytt. Det er tøft, men slik er det jo bare. Selv om jeg er trist og lei meg, er jeg ikke overrasket, sier nordmannen.

I bytte mot Brassard kommer svenske Mika Zibanejad motsatt vei.

– Jeg vet ikke så mye om ham som person, men han er en god spiller. Så vi får se, sier Zuccarello.

Leste du denne? Zucca: –Jeg er ikke mer verd enn de andre

Heftig høst

Denne høsten blir hektisk for Zuccarello, med OL-kvalifisering for Norge som første utfordring. Den går i september, så skal han spille World Cup for Team Europa. Deretter blir det fullt kjør med ny NHL-sesong.

– Det er heftig, det blir mye framover nå. Så det er godt å koble av litt hjemme, sier han.

I dag var Zucca en del av en stor kjendisgjeng som samlet seg på Ekebergsletta, for å spille «verdikamp» under Norway Cup. Zuccarello var kaptein for laget «Pøbel», en organisasjon som hjelper folk tilbake i jobb og skole. På motsatt banehalvdel sto MOT, og de to lagene var fullspekket av kjendiser fra både idrettsverdenen, politikken og underholdningsbransjen.

En av de beste på gresset: Mats Zuccarello. I første omgang hadde han et skudd som såvidt strøk utenfor stolperota i målet som sportsanker Carsten Skjelbreid voktet - etter hvilen banket NHL-stjernen en ball knallhardt over mål så det sang i TV-tårnet som var plassert bak.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FLERE STORE SJANSER: Mats Zuccarello var nær scoring flere ganger. Foto: Eskil Wie Furunes VG

Det ble ingen nettkjenning for «Zucca», ikke før i straffesparkkonkurransen. Lagene spilte nemlig 2-2 i ordinær tid, etter scoringer av artist Heine Totland og Nicolai Cleve Broch for Pøbel, og Nico og Vinz-manager Amanuel Kidane og Pål Anders Ullevålseter for MOT.

Det ble til slutt MOT som vant straffesparkkonkurransen, og Zuccarello måtte konstatere tap.

– Det er kult å være med. Jeg spilte Norway Cup i mange år, og det er jo ikke alltid jeg har tid til å være med her, sier han.

Bildespesial: Her kan du se blinkskudd fra dagens kjendiskamp!

Håper på triumf-vinter

Denne sommeren har vært ganske annerledes enn fjorårets for Zuccarello - da var han satt ut av hodeskaden han hadde pådratt seg. Nordmannen fikk en puck i hodet og fikk både kraniebrudd og hjerneblødning, noe som førte til at han mistet taleevnen i flere dager.

Husker du? Zucca: – Jeg kunne ikke snakke på fire dager

Zucca slo mesterlig tilbake og leverte en fantastisk sesong for Rangers, til tross for at han ble satt ut av spill en periode. Denne sommeren har han fått trent som normalt, og nå vil han gjøre en enda bedre vinter på isen enn den forrige.

– Det kom seg jo bra i fjor, men i år vil jeg gjøre det bedre. Man vet jo aldri, man kan ha uflyt, jeg er forberedt på alt. Men jeg har lyst til å gjøre det bedre, slår han fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder