KJEMPET: Mats Zuccarello (27) fikk mye spilletid i nattens kamp. Her på vei bort fra Chicago Blackhawks Antonie Vermette. Foto:Frank Franklin Ii,Ap

Seiersrekken brutt for «Zucca» og Rangers

(New York Rangers - Chicago Blackhawks 0-1) Etter fem seiere på rad, ble New York Rangers seiersrekke i natt brutt av gjestene fra Chicago.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter to målløse perioder kom det første målet først syv minutter ut i tredje periode.

Det startet med New York Rangers' Dan Boyle som skjøt i stolpen av Chicago Blackhawks mål. Bortelaget svarte med en rask kontring der Brad Richards satte pucken bak Rangers-målvakt Cam Talbot.

Rangers presset hardt de siste minuttene og hadde flere store sjanser, men det holdt ikke til utligning.

– Det var en tøff kamp i dag, litt kjedelig spill og nesten som en play-off kamp. Vi spilte ikke vårt beste. Vi har ikke spilt vårt beste de siste ukene nå, så vi får håpe at vi kommer tilbake til der vi var, sier Mats Zuccarello (27) til VG etter kampen.

– Hva syntes du om egen innsats?

– Det blir mye arbeid, og det er liten plass der ute. Det er to gode lag som spiller, så det blir en arbeiderkamp.

I tabelltoppen

Nå ser nordmannen frem til de neste kampene, først borte mot Carolina Hurricanes på lørdag, og deretter hjemme mot Anaheim Ducks på søndag og Los Angeles Kings på tirsdag.

– Vi har ikke tapt så mange kamper de siste 10-15 kampene, så vi må regne med å tape noen kamper. Men vi går jo alltid ut for å vinne, så vi får heve oss til neste kamp og ta en seier, sier Zuccarello.

Før nattens kamp hadde Rangers vunnet de fem siste kampene til tross for at de bare hadde scoret ti mål totalt. I 16 av sine 17 siste kamper har Rangers tatt poeng – og vunnet 14 av dem.
I forrige kamp slo Rangers Florida Panthers 2-1 og ble dermed først til 95 poeng i NHL-sesongen. Dermed er New York-laget for fullt med i kampen om Presidents' Trophy, som går til laget med best statistikk i grunnserien.

Tabelltoppen inntok Rangers for en uke siden da de slo Washington Capitals i en knallsterk borteseier i hovedstaden. Supermålvakt Henrik Lundqvist er fremdeles ute med skade, men skal denne uken begynne å trene igjen. I nattens kamp var det Cam Talbot som var Rangers' sisteskanse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder