Rangers stjernekeeper om Zucca-slåssing: – Jeg ble sjokkert

Drømmestart for Rangers i NHL-premieren

ST. LOUIS (VG) (St. Louis Blues - New York Rangers 2-3) Før Mats Zuccarello (27) og resten av det seiersvante Rangers-laget vant serieåpningen med et nødskrik, havnet nordmannen i slåsskamp og endte opp gul og blå.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var bare ti minutter igjen av siste periode, der Rangers tilsynelatende hadde bra kontroll, da kampen tok en dramatisk vending. Hjemmelagets Vladimir Tarasenko satte inn utligningen bak Rangers-burvokter Henrik Lundqvist til et ekstatisk hjemmepublikum. 2-2 var et faktum og det var plutselig kamp igjen.

Gjestene hang i tauene og virket slitne mot slutten av kampen. Da gjelder det å ha marginer.

For litt ut av det blå og med under to minutter igjen på kampuret, havnet nemlig pucken rett foran skøytene til Martin St. Louis.

Overblikket, pasningssikkerheten har han ikke glemt fra sist sesong. Med en nydelig backhand-pasning fant han Rick Nash, som videre feide pucken i garnet bak en forfjamset Brian Elliott i St. Louis-buret. Det var nok til å sikre sesongens første seier.

NHL-ekspert Per Bjurman kommenterer:- I år blir «Zucca» enda bedre

– En gang måtte være den første

Mats Zuccarello noterte seg for drøyt 14 minutter på isen - av disse var snaut halvminuttet i overtallsspill. Nordmannen gjorde ingen målpoeng i natt.

Midt i tredje periode havnet han imidlertid i en heftig slåsskamp med en St. Louis-spiller. Nordmannen mistet hjelmen i basketaket og fikk seg flere slag i hodet. Da VG møtte ham i garderoben etterpå hadde han en godt synlig blåmerke i pannen.

– Det er sånn som skjer det. Det er ikke så vanlig at det skjer med meg, men en eller annen gang måtte være den første, sier Zuccarello og fortsetter:

– Det var bare å gjøre sitt beste og «hold on for life». Men det gikk ok det, altså.

– Men hva var det som skjedde?

- Det ble en vanlig slåsskamp, da. Det er sånn som skjer.

Men det er ikke helt vanlig for å være deg?

- Nei, det er ikke helt vanlig det. Vi sleit en periode der, så da var det bare å skape litt energi i laget, sier Zuccarello til VG.

Rangers' stjernekeeper Henrik Lundqvist sa følgende om Zuccarellos slåsskamp etterpå:

– Jeg var sjokkert, men også imponert. Jeg liker måten han spiller på.

I FØRSTEREKKA: Mats Zuccarello (27) spilte i Rangers' førsterekke borte mot St. Louis Blues natt til fredag. Her i duell med hjemmelagets Jay Bouwmeester. Foto:REUTERS,

Seriepremiere

For Rangers-gutta var nattens kamp den første av mange i en lang NHL-sesong. Første motstander ut var St. Louis Blues som røk ut i første runde av Stanley Cup-sluttspillet forrige sesong.

Et nesten fullsatt Scottrade Center var vitne til at Rangers' Rick Nash satte inn sitt første for dagen bak St. Louis-målvakten Brian Elliott bare noen minutter ut i første periode.

Mats Zuccarello, som spilte i førsterekka sammen med svenske Carl Hagelin og Derick Brassard, var med på å produsere mye i første periode, men Elliot spilte svært bra og etter endt periode stod det fremdeles 1-0 til Rangers.

Sjansene var både mange og store for begge lag i midtperioden, men begge lags målvakter, Elliot og svenske Henrik Lundqvist storspilte og holdt målet rent. Perioden ble preget av mange utvisninger for Rangers, som til tider hadde sin fulle hyre med å forsvare seg.

Etter bare halvannet minutts spill av tredje periode scoret St. Louis Blues og utlignet til 1-1.

Likevel berget Rick Nash Rangers, som nå reiser videre for å møte Columbus Blue Jackets lørdag. Søndag spiller de sin første kamp hjemme i Madison Square Garden mot Toronto Maple Leafs.

– Det var en tøff kamp. Dårlig is, pucken spratt mye og det var en veldig rotete kamp med ikke så mye finspill. Det var deilig å dra det lengste strået til slutt, sier Zuccarello til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder