Zucca med mål og assist i Rangers-seier

ISHOCKEY

(Toronto Maple Leafs - New York Rangers 2 - 4) Mats Zuccarello (28) satte personlig bestenotering med sitt 20. NHL-mål for sesongen da Rangers vant på bortebane.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 19.02.16 07:27

Etter gårsdagens tap på hjemmebane mot regjerende NHL-mester Chicago Blackhawks, var New York Rangers tilbake i stormform natt til fredag. Seieren var Rangers syvende på de siste ti kampene i ishockeyligaen.

Zuccarello sendte laget i ledelsen 2-1 halvveis i midtperioden, men ble holdt på pinebenken i noen minutter før målet ble godkjent.

Les også: Statistikken som viser at «Zucca» scorer kun viktige mål

Kjemper om poengtittelen

Det var nemlig tvil om hvorvidt pucken var over mållinjen etter at nordmannen hadde plukket opp en retur fra Derek Stepans avslutning og banket den i Maple Leafs-keeper Jonathan Berniers venstre leggskinn.

Dommerne analyserte målfoto og konkluderte helt korrekt med at pucken var i mål før den traff Bernier og spratt ut igjen.

Les også: NHL-Martinsen med ny norsk rekord

To og et halvt minutt før slutt i tredje periode utlignet Colin Greening til 2-2 og så ut til å ha sikret vertene forlengning. Men i løpet av sluttminuttene rakk Rangers å score to ganger.

3-2 kom ved Stepan, mens Derick Brassard ble tomålsscorer da han sikret seieren med 20 sekunder igjen på kampuret. Nordmannen noterte da to assists.

Det er fortsatt nesten dødt løp mellom Zuccarello og Brassard om den interne poengtittelen i klubben. Nordmannen står med 46 poeng (20 mål og 26 assists), mens hans canadiske rekkekamerat har 45 (22-23).

Fikk du med deg denne? «Zucca» tangerte egen målrekord

Ny McDonagh-smell

Den mest dramatiske hendelsen i kampen kom på slutten av det som var en svært svak første periode av Rangers-spillerne.

På stillingen 1-0 til Maple Leafs gikk Leo Komarov stygt inn med albuen mot hodet til Rangers-kaptein Ryan McDonagh, som spilte for andre gang etter å ha mistet fire kamper med hjernerystelse.

Som en forholdsregel valgte Rangers ikke å slippe kapteinen tilbake på isen. En tidlig dusj ble det også for Komarov, som fikk matchstraff for den ufine taklingen.

Det kunne for øvrig se ut som om den røffe behandlingen av McDonagh tente Rangers-spillerne. Under fire minutter var spilt av 2. periode da Brassard skapte balanse i regnskapet med sitt 1-1-mål.

Nå venter to dagers pause før Rangers-spillerne er tilbake på isen mot Detroit Red Wings søndag. Den kampen spilles hjemme i Madison Square Garden.

Her kan du lese mer om