FIN OPPLADNING: Pittsburgh Penguins-spiller Steve Downie gir Mats Zuccarello en skikkelig smell i nattens oppgjør, uten at det plaget nordmannen særlig i etterkant. Zuccarello fikk med seg den norske finalefesten før han selv entret isen i Madison Square Garden. Foto:Frank Franklin Ii,Ap

Zucca ladet opp med norsk hockeyfinale: - Moro at det koker

NEW YORK (VG) Mats Zuccarello (27) ladet opp til åpningskampen av NHL-sluttspillet i Madison Square Garden med å se på hockeyfesten i den norske finalen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

HAMAR-FEST: Storhamar-spillerne jubler etter 2-1 scoringen mot Stavanger i går kveld. Nå blir det en syvende og avgjørende finale i Stavanger lørdag kveld. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Jeg fikk med meg den kampen på TV før tok meg en liten blund. Det var en fin oppladning til min egen kamp, sier Zuccarello til VG.

Han og lagkameratene åpnet NHL-sluttspillet med 2–1 seier hjemme mot Pittsburgh Penguins, og nordmannen bidro med en assist på det avgjørende 2-0-målket til kaptein Ryan McDonagh.

Noen få timer tidligere kokte det i Hamar OL-Amfi da 6323 tilskuere fikk se Storhamar vinne mot Stavanger og utlignet til 3–3 i kamper i NM-finalen. Dermed må det en syvende kamp til for å avgjøre en sesong der det er blitt satt publikumsrekord i norsk ishockey.

– Det er moro at det koker hjemme i Norge, og jeg gleder meg til å se hvem som vinner den avgjørende finalen, sier Zuccarello som selv ble seriemester med Frisk i 2007/08-sesongen før det ble tap mot nettopp Storhamar i NM-finalen.

Les også: Pål Johnsens tårefylte farvel med «fjøset»

SPILLER FINALE I FINLAND: Alexander Bonsaksen og Tampere. Foto:Fredrik Solstad,VG

– Det er gøy at en gammel ringrev som Pål Johnsen får avslutte karrieren sin med en syvende kamp. Jeg har hatt mange dueller med ham, og den oppturen det har vært i norsk hockey må være morsom å få med seg, sier Zuccarello.

Bonsaksen og Thoresen i finaler

Men det er ikke bare publikumstall og jevne kamper som preger norsk hockey. For i tillegg til Zuccarellos NHL-suksess, spiller Zuccarellos kamerat, Alexander Bonsaksen, sluttspillfinale i Finland for Tappara (leder 1–0 i kamper før kveldens kamp). Dessuten leder Patrick Thoresen og hans SKA 2–1 i kamper i KHL-finalen før kveldens fjerde oppgjør mot Bars Kazan.

– Det er helt strålende at det kommer seg, og at det skal være to norske lag med i Champions Hockey League neste sesong er også spennende. Det mangler nok fortsatt litt økonomi til å sette sammen lag som kan hevde seg der, men det er god læring å være med, mener Zuccarello.

Lørdag kveld spiller han og New York Rangers den andre sluttspillkampen mot Penguins – også den på hjemmeis i Madison Square Garden. Deretter venter det to bortekamper i Pittsburgh.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder