FINALEJUBEL: Steffen Thoresen (i midten) feirer den avgjørende semifinaleseieren sammen med Troy Josephs og Mikael Zettergren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Storhamar senket Stavanger – klar for NM-finalen

(Stavanger Oilers-Storhamar 1–3/2–4 i kamper) Med en herlig fulltreffer fire minutter før slutt sendte Steffen Thoresen (33) Storhamar til NM-finalen mot Frisk Asker.

– Jeg har trent på den i hele år, så det er greit å ta den frem mot slutten av sesongen, sier Steffen Thoresen i et intervju med TV 2 om slagskuddet som føk forbi Stavanger-keeper Henrik Holm og slukket hjemmelagets håp om en avgjørende kamp nummer syv.

Stavanger Oilers måtte vinne oppgjør nummer seks i best av syv kamper serien for å få en siste sjanse onsdag til å ta seg til NM-finalen mot Frisk Asker.

Det startet hett.

Storhamars Andreas Øksnes fikk umiddelbart et ublidt møte med den åpne døren inn til Stavanger Oilers spillerboks. Hjemmelagets Jacob Lagacé måtte ta telling etter å ha «fått» Patrick Thoresens kølle på hakespissen.

– Der er Patrick Thoresen heldig, mente TV 2s ekspertkommentator Erik Follestad Johansen med tanke på at dommerne ikke så det.

les også

Sportsredaktør tror på Storhamar: – Med Patrick Thoresen blir det en annen autoritet

Da de straffet Storhamar for regelbrudd, var imidlertid Stavanger – tradisjonen tro – ikke i stand til å ta ledelsen i overtallsspill.

– Jeg synes vi gjorde en bra bortekamp. Vi ga fra oss få sjanser, og så har vi en god keeper, sier Storhamar-kaptein Patrick Thoresen (35).

Hamar-lagets trener Fredrik Söderström (41) mener at finalen mot Frisk Asker «kommer til å bli heftig», og han er helt overbevist om at kampserien vil bli lang.

– Det blir tøft, med mange gamle rever. Det kommer til å stå mange rullatorer rundt spillerboksene, sier han spøkefullt.

GOD KEEPER: Patrick Thoresen takker sin keeper Oskar Östlund for semifinale-redningene. Til høyre: Christian Bull og Niklas Fogström. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Begge finalelagene består i stor grad av toneangivende veteraner, mange har rundet 35 års alder.

Sammenlignet med åpningsperioden, «haglet» det med skudd og målsjanser i den neste. Tre minutter før den var over, slurvet Stavangers Stephan Vigier under press fra Niklas Fogström (36) og Steffen Thoresen bak Henrik Holms mål. Mikael Zettergren (36) tok hånd om gavepakken på beste måte; kvikk pasning «bak ryggen» til finske Fogström – som scoret sitt første mål i sluttspillet.

les også

Frisk Asker er klar for finalen: – Jeg ble rørt

72 sekunder senere tok Victor Svensson vertene på sengen. Pasningen fra backhand var lekker, Christian Larrivées (36) avslutning fra motsatt stolpe likeså.

– Vi forsøker å gå for den tredje (scoringen). Flere mål, helt enkelt, sa Niklas Fogström på vei inn til siste ordinære periodepause.

Ole-Kristian Tollefsen anbefalte Stavanger å skape litt «gruff» som oppskrift på å utsette sommerferien med i alle fall to dager. Phil Lane svarte på tiltale, taklet en sendrektig Joel Johansson og rappet pucken fra Storhamar-backen – og sendte den til Greg Mauldin.

les også

Fordel Storhamar etter pangstart og drømmescoring: – Noe av det råeste jeg har sett

Redusering til 1–2 etter 42 sekunder av tredje periode.

19 minutter og 18 sekunder igjen av ordinær spilletid. Totalt sceneskifte, fra Storhamar-dominans til kontant og konstant Stavanger-trøkk. Det varte delvis lenge og vel. Men så fikk Steffen Thoresen fri bane fra midtsonen, med pucken.

Pang – pucken opp i venstre kryss bak Henrik Holm.

Da, med fire gjenstående minutter, var tiden i praksis ute for Stavanger Oilers. Storhamar kunne begynne å tenke på hvordan de skal vinne sitt andre NM-gull på rad.

– Det blir veldig inspirerende å møte Frisk Asker, som har vokst med tiden. Vår respekt for Frisk er total, sier Storhamars svenske suksesstrener Fredrik Söderström.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder