TAKK OG FARVEL: Landslagssjef Roy Johansen (56) og kaptein Ole-Kristian Tollefsen (32) har vært sammen på landslaget i 12 år. Her overrekker Tollefsen prisen «Norges beste spiller» til Johansen etter 3-1 seieren over Latvia. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Tollefsen: Må tenke på familien og knærne

– Det lukter fort et generasjonsskifte

MOSKVA (VG) Norges lagkaptein Ole-Kristian Tollefsen (32) gir uttrykk for at det ikke er hundre prosent sikkert at han fortsetter på landslaget etter trener Roy Johansens (56) avskjed.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det «lukter» fort et generasjonsskifte, med ny coach (trener) inn som har sine tanker og ideer, sier Ole-Kristian Tollefsen i pressesonen etter Norges siste VM-kamp her i Moskva.

Slik vurderer VG Norges VM-innsats 2016 - SE TERNINGKASTENE HER

Ole-Kristian Tollefsen debuterte på landslaget allerede i 2004, i B-VM på hjemmebane. Da spilte han for et juniorlag i Canada. Etter en karriere i NHL og mange år i svensk topphockey for Modo og Färjestad, samt mange år som Roy Johansens forlengede arm inn i landslaget, legger han ikke skjul på at han vil gå inn i tenkeboksen.

UNGDOMMEN KOMMER: 19 år gamle Johannes Johannesen (skjult bak Tollefsen t.h) ble kreditert Norges 3-1 mål. Her feires det også av Norges toppscorer Ken André Olimb (t.v), Mats Rosseli Olsen og Mathis Olimb. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Vondt å gå av bussen

BAKGRUNN: Droppet VM-nei etter beskjeden om landslagssjefen avskjed

For å tenke på hvor vidt han skal fortsette å si ja til å spille for Norge eller ikke.

– For min del?, svarer Ole-Kristian Tollefsen da VG spør ham om det - «for din del?» - i forlengelsen av spørsmålet om det nå ligger an til et generasjonsskifte.

– Jeg har lyst til å spille på landslaget. Men jeg begynner å bli eldre, sier han ettertenksomt med en påfølgende latter.

Han nevner kranglete knær og «familien» med hensyn til hva som må tas med i hans vurderinger når det gjelder overnevnte spørsmål.

Slik spilte Norge mot Latvia - LES ANALYSEN

– Kult å bli satt pris på

VG påpeker at det så ut til at han grudde seg for å ta siste steg og trinn ut av spillerbussen da Norge ankom til Ice Palace foran kampen mot Latvia 17. mai.

Han pådro seg en smell og vridning i begge knærne i landskampene mot Danmark og Frankrike i oppkjøringen til VM. Før jul fikk han konstatert brudd i leggen, som han slo opp igjen etter jul.

Ole-Kristian Tollefsen ble sammen med brødrene Ken André (27) og Mathis Olimb (30) kåret til «Norges beste spillere» i VM av det norske trener og støtteapparatet.

– Det er kult å bli satt pris på, sier han.

Tåre i øyekroken

Etter kampen sørget han, som kaptein, for at Roy Johansen ble satt pris på. Norges spillere fikk tillatelse av VM-arrangøren til å kåre sin mangeårige trener til «Norges beste spiller», og hylle ham på isen.

10. PLASS: Norge endte på 11. plass i VM i Tsjekkia i fjor, i Moskva 2016 ble det 10. plass - av 16 nasjoner - til slutt. Her får Mats Zuccarello Latvias Maris Bicevskis på fall 17. mai. Foto: Ivan Sekretarev Ap

Mats Trygg (39) forteller at han «så en tåre i øyekroken» hos Roy Johansen da laget feiret ham med en spesiallaget video på VM-hotellet.

– Det ble litt emosjonelt foran kampen, jeg må innrømme det, sier Mats Trygg - som VM-debuterte i 1997.

På spørsmål om dette var hans siste VM, svarer Lørenskog-backen Trygg - som har spilt 14 år i tyske og svenske klubber - at han «ikke har orket å tenke på det ennå».

– Vi får se hvor «pønsj» den neste treneren er, og om han vil ha meg med, sier Mats Trygg.

– Greit det er over

Stavanger-back og VM-debutant Johannes Johannesen (19), som scoret to mål i turneringen og tilhører «den neste generasjonen», sier at det har vært gøy å være med på Roy Johansens siste VM.

Han røper også at Johansen holdt en tordentale etter først periode mot Latvia.

«Irriterende» LES OM ROY JOHANSENS INNSATS I MESTERNES MESTER

HALV MANNSALDER: Vel blåst for Roy Johansen (56) etter 15 år som landslagssjef for Norges ishockeylandslag. Foto: Berit Roald NTB scanpix

– Hva sa han?

– Opp i ringene, svarer Johannes Johannesen.

Roy Johansen sier til VG at vemodet over at hans 15 år som landslagssjef er slutt «ikke er kommet ennå», men at han selvfølgelig er rørt.

– Kommer det et generasjonsskifte nå?

– Det vet jeg ikke. Men det kommer en ny trener, med nye øyne. Det vil være Petters (Thoresen) privilegium, svarer Roy Johansen som nå skal ta over jobben som Vålerenga-trener etter Espen Shampo Knutsen (44).

– Jeg kommer til å savne gutta og miljøet i laget. Men det er greit at det er over, sier Roy Johansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder