KORT OPPTUR: Andreas Martinsen (26) blir intervjuet av VG etter Colorados seier 3–1 borte over Toronto Maple Leafs 11. desember. Foto: Mattis Sandblad VG

Martinsen vraket: – Har ingen selvtillit

Andreas Martinsen (25) ble satt ut av laget tirsdag og innrømmer «det er tøft» i Colorado Avalanche etter bare én seier på 10 kamper i desember og en må vinne-kamp hjemme mot Toronto Maple Leafs natt til fredag norsk tid.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over tre år gammel

– Vi taper og taper, og ingen har selvtillit. Man kommer inn i en ond sirkel. Vi må finne en måte å snu det på. Det er tøft, sier Andreas Martinsen til VG.

VG-analyse (VG+) av alle NHL-lagene foran sesongen

Hans Colorado Avalanche har spilt 13 kamper siden 23. november. 11 har endt med tap i ordinær spilletid, en med tap etter spilleforlengelse og straffeslagskonkurranse (2-3 hjemme mot Vancouver Canucks).

STYGG SMELL: Andreas Martinsen (t.v.) og hans Colorado Avalanche tapte 1–10 for Montreal Canadiens og Andrei Markov på bortebane 10. desember. Foto: Minas Panagiotakis AFP

Den ene seieren kom mot Toronto Maple Leafs (3–1) borte for halvannen uke siden.

Mot Zucca nyttårsaften

Etter det: Fire tap, det siste 0–2 for Minnesota Wild natt til onsdag norsk tid.

Colorado Avalanche er det desidert dårligste laget i NHL for øyeblikket med 11 seirer og 20 tap. Topplaget Chicago Blackhawks har vunnet 22 kamper, Martinsen og Colorado spiller borte mot Blackhawks lille julaften.

Bakgrunn: Rangers gikk på en smell i Pittsburgh

Deretter tre kamper i romjulen: Calgary Flames hjemme, Dallas Stars borte og Mats Zuccarellos New York Rangers på nyttårsaften!

VG-kommentar: Se – Zucca er tilbake

Satt ut av laget

Foran sesongens 31. seriekamp i Minneapolis ble Andreas Martinsen, som har scoret ett mål og lagt to målgivende pasninger, vraket for første gang denne sesongen.

– Det er selvfølgelig kjedelig. Men jeg skjønner dem. Når vi taper og taper, må det gjøres noe. Mye av det har å gjøre med «politikk». Det er ikke alle som risikerer å bli satt ut. Men jeg er en av de få som gjør det, sier Andreas Martinsen – som legger til at han håper å være tilbake på isen natt til fredag.

Leste du denne? Slo tilbake etter 1–10

Over telefon mens han er ute og shopper julegaver hjemme i Denver, på Colorado-spillernes eneste fridag før jul. Han vet hva han skal kjøpe, og selv om «hele familien» er kommet på julebesøk er han ikke særlig stresset.

Det er verre med det som skjer, eller ikke skjer, på isen.

(Saken fortsetter under Martinsens monstertakling)

– Flaut

– Det gikk bra i starten (av sesongen), det er en lang sesong og plutselig får vi to-tre seiere på rad. Vi hadde flyt og selvtillit. Nå er det motsatt. Vi kan spille bra i første og andre periode, og så får vi ett må imot – og da går lufta ut av oss, forklarer Andreas Martinsen.

Leste du denne? Martinsen: Superfornøyd med sin nye rolle

FAMILIELYKKE: Andreas Martinsen og samboer Camilla Jørgensen fikk en datter, Olivia, den 13. september. Foto: Privat

Mot Minnesota Wild, som har vunnet åtte kamper på rad, reddet Colorado-keeper Semjon Varlamov 31 skudd. Minnesotas Devan Dubnyk måtte bare redde 18. Colorado har ikke klart å score i seks kamper denne sesongen.

– Vi prøvde å spille på den beste måten vi kan. Vi taper fortsatt kamper, noe som er frustrerende. Vi har tapt fire på rad. Det er flaut, sier russiske Varlamov til Denver Post.

Pinlig krasj

Bakgrunn: Ble far i september

Colorado Avalanches coach, kanadiske Jared Bednar, peker på overtallsspillet – null mål på fem muligheter mot Wild – når han forsøker å forklare elendigheten.

– Jeg fikk en følelse av at vi hadde et par spillere i vårt power play (overtallsspill) som ikke hadde den helt store kvelden, sier han.

PS! Da backen Patrick Wiercioch et av dem i begynnelsen av 3. periode skulle føre pucken ut av egen sone, krasjet han like godt (vondt!) med lagkamerat Matt Duchene på vei inn i midtsonen: Pang, og der lå begge rett ut på isen.

Mer om

 1. NHL
 2. Andreas Martinsen
 3. Mats Zuccarello
 4. Ishockey-VM
 5. New York Rangers

Flere artikler

 1. Martinsen om skrekktapet: –  Det mest ydmykende jeg har vært med på

 2. Zuccarello med målgivende da New York Rangers snudde tapsrekke

 3. Tre Zuccarello-assist ikke nok til å redde Rangers

 4. NHL-Martinsen byttet bort rett før deadline: Gleder meg veldig

 5. Zucca-assist da Rangers tapte for fjorårets dårligste NHL-lag

Fra andre aviser

 1. Den blytunge sesongstarten fortsetter for Zuccarello og Rangers

  Bergens Tidende
 2. Zuccarello-mål i natt

  Bergens Tidende
 3. Amerikansk storavis om dette svært sjeldne møtet: - Større enn langrenn i Norge

  Bergens Tidende
 4. Amerikansk storavis om dette svært sjeldne møtet: - Større enn langrenn i Norge

  Aftenposten
 5. Zuccarello-mål i natt

  Fædrelandsvennen
 6. Zucca med målgivende i Rangers-seier

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder