NY KLUBB? Mats Zuccarello kommer ikke til å skrive under ny kontrakt med Dallas før «overgangsvinduet» åpner. Foto: Thomas Nilsson / VG

Zucca åpner for klubbskifte for andre gang på fem måneder

Mats Zuccarello kommer ikke til å skrive under ny kontrakt med Dallas Stars med det første, og vil teste markedet.

Det bekrefter Dallas Stars sin general manager Jim Nill til klubbens nettside.

– Vi har snakket litt med agenten hans, men han vil teste markedet som «free agent», og det har han lov til, sier Nill.

61-åringen er i disse dager på plass i Vancouver, der NHL-klubbene sikrer seg rettighetene til nye unge talenter fra hele verden gjennom den årlige draften.

Der ble Mats Zuccarello, som ble tradet fra New York Rangers til Stars i februar, et tema.

– Han vil se hva han kan få andre steder, samtidig som vi vil forhøre oss med andre spillere, så får vi se etter det, sier Nill.

Tror opp til 10 klubber er interessert

Redaktør for hockeymagasinet Nitten.no, Roy Kvatningen, tror det er stor sjanse for at nordmannen spiller i en annen drakt neste sesong.

– Mest sannsynlig går han til en ny klubb, men jeg vil ikke utelukke Dallas heller. Slik jeg leser situasjonen har Stars gitt det beste tilbudet de kan, mens Zucca-leiren har fått signaler om at de kan få mer andre steder, sier han.

Han sier videre at interessen for å få signaturen til 31-åringen vil være stor, og at han kan få en fireårskontrakt verdt rundt seks milliner dollar i året.

– Jeg tror minst fem, og opp mot ti klubber er interesserte i å hente han. Det er ikke mange topp-vinger tilgjengelig, så det er en gunstig situasjon sånn sett.

IMPONERTE: Mats Zuccarello spilte meget godt for Dallas Stars i Stanley Cup-sluttspillet i år. Foto: Thomas Nilsson / VG

– Vancouver var interessert

NHLs «overgangsvindu» åpner 1. juli. Da kan såkalte «free agents» snakke fritt med alle klubbene i ligaen, og signere for det laget som gir det beste tilbudet.

Kvatningen tror ikke det tar lang tid før Zuccarello har skrevet under en ny kontrakt, enten med Dallas eller et annet lag.

– De fleste signerer allerede 1. juli, så jeg tror nok han signerer da, sier han.

Han nevner Vancouver Canucks som et lag som var interessert før Zuccarello ble tradet i februar, men at det er ganske mange flere lag som har fått øynene opp for den pasningssterke vingen nå.

– Han er åpenbart en elitespiller, sier Kvatningen.

Zuccarellos kontrakt gikk ut etter 2018/19-sesongen, og det var forventet at nordmannen kunne vurdere å skifte klubb for andre gang på under et halvt år. Det til tross for at Dallas ga fra seg både et 2.- og 3.-rundevalg i draften for å skaffe seg «Zucca».

31-åringen leverte fire mål og sju målgivende pasninger for Stars i Stanley Cup-sluttspillet i år. Store deler av våren ble ødelagt av en brukket arm, men han noterte seg for ett mål og to assists på de to grunnseriekampene han fikk.

Dallas valgte derimot ikke å drafte en spiller i Zuccarellos posisjon i nattens første runde av NHL-draften, og tok amerikanske Thomas Harley med det 18. valget.

Stars hadde ikke noe valg i 2. runde, da det var det de ga bort for å sikre seg Zuccarello tidligere i år. New York Rangers draftet kanadiske Matthew Robertson med det valget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder