Vålerengas førsterekke smadrer rivalene: - Seriegullet er i våre hender

(Ringerike Panthers - Vålerenga 2–4) Alle topplagene fikk det tøft i torsdagens GET-liga-runde, men takket være Martin Lauman Ylven og GET-ligaens suverent beste førsterekke, snudde Vålerenga og koblet grepet enda hardere om serieledelsen. VIF-treneren erkjenner at seriegullet er deres å tape.

  • Jens Friberg
  • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over ett år gammel

– Det er i våre hender. Vi er jo veldig, veldig fornøyde, og hadde aldri håpet på det. Vi har satt oss selv i en posisjon vi er nødt til å ta vare på, og det hadde vi ikke drømt om før sesongen, sier Vålerenga-trener Roy Johansen til VG, etter at hans iskrigere økte ledelsen til ni poeng - åtte serierunder før slutt.

Serielederen fra Oslo øst havnet overraskende under borte mot ligajumboen Ringerike Panthers, og lå under nesten helt til 1. periode var over. Da tok Thomas Olsen ansvar, og utlignet - før Vålerenga snudde i andre periode.

Etter halvspilt periode, ble Martin Ylven spilt gjennom av Tobias Lindström, og scoret sikkert. Rasmus Ahlholm var tredje sist på pucken, og det var ingen tilfeldighet.

Vålerengas førsterekke er nemlig soleklart bedre enn de nærmeste rivalene, Storhamar og Stavanger Oilers.

For med Rasmus Ahlholm (71), Tobias Lindström (67) og Martin Røymark (34), har de samlet hele 172 - hundreogsyttito! - målpoeng. Til sammenlikningen har førsterekka til Stavanger Oilers, Jacob Lagacé (42), Joseph Stephan Vigier (35) og Markus Søberg (28), til sammen 103 målpoeng denne sesongen.

Og Storhamars tre fremste er Patrick Thoresen (54), Victor Adam Svensson (43) og Robin Dahlstrøm (22), med en sum på 119 målpoeng.

– Vi har jo fått frem en rekke som produserer jevnt og trutt. Det er en viktig faktor til at vi ligger der vi ligger. De har stor motor, alle sammen, og tåler mye istid. Det er klart at det har klikket for dem, forklarer Johansen, som likevel mener at den viktigstige suksessfaktoren er et stabilt forsvarsspill.

les også

Oilers-smell mot Frisk − Vålerenga økte serieledelsen

Men det var Ylven som var kampens store spiller i Schjonghallen, og han scoret i power play med fem minutter igjen av den andre perioden. Ringerike reduserte like før slutt, men det hjalp lite da Lindström scoret i åpent bur et par minutter senere. Kampen endte 4–2 til Vålerenga, deres 12. seier på de siste 13 kamper.

Og de fikk en håndsrekning i kampen om seriegull. Både Stavanger Oilers og Storhamar spilte uavgjort i ordinær tid, og måtte til forlengning mot henholdsvis Sparta Sarpsborg og Manglerud/Star.

På Hamar ble det ingen avgjørelse heller i forlengningen, og Manglerud/Star tok en sensasjonell seier i OL-amfiet. Og også Oilers gikk på en smell, da Sparta avgjorde i forlengningen og sikret to poeng.

Dermed ble det en perfekt kveld for Vålerenga - som nå leder med hele ni poeng både Storhamar og Stavanger Oilers.

PS! Også Frisk Asker - Stjernen måtte til overtid for å kåre en vinner. Frisk vant 2–1 på straffeslag.

Mer om

  1. Vålerenga hockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Storhamar

Flere artikler

  1. Oilers-smell mot Frisk − Vålerenga økte serieledelsen

  2. VIF-trener Johansen før «skjebnekamp» mot Sparta: − Vi må vinne

  3. Vålerenga må vente med gullfeiringen - tapte i spilleforlengelse

  4. Vålerenga Hockey er seriemestere: - Overraskende

  5. Vålerenga scoret seks - klare for semifinale i NM

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder