UTE AV SPILL: Norges landslagskeeper i ishockey, Lars Haugen, har ikke kunne spille på en måned etter en hjernerystelse i desember. Han er usikker på når han kan være tilbake i buret for klubblaget Klagenfurt. Bildet er fra VM 2018 i Danmark. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Norges keeper ute med hjernerystelse – slått ut av lagkamerat

Norges mangeårige landslagskeeper i ishockey, Lars Haugen (32), har ikke spilt på en måned etter at han pådro seg hjernerystelse da han ble truffet av køllen til en lagkamerat – mens han sto i spillerboksen.

– Det var så klønete. Gutta lo da det skjedde, og jeg trodde ikke det var noe. Men så viste det seg at køllen traff midt oppe på hodet, på en svakere del av det. Det var maks uflaks, sier Lars Haugen.

Landslagssjef Petter Thoresen (58) offentliggjorde tirsdag troppen til Norges landskampene 7. og 8. februar i Klagenfurt, der Lars Haugen til daglig spiller for det østerrikske topplaget (3. plass bak Red Bull Salzburg og Vienna Capitals) med samme navn.

Tre måneder før VM i Sveits, er imidlertid ikke Keeper-Haugen, som VM-debuterte for Norge i 2011, en av Thoresens utvalgte.

– Jeg er trolig ikke tilbake til det. Helsen kommer først. Jeg vil være helt sikker på at det ikke blir noe mer. Det får ta den tiden det trenger, sier Lars Haugen.

Han understreker at målet hans er å spille for Norge igjen, og at han har stor respekt for hjernerystelser etter å ha «opplevd» skjebnene til sine tidligere landslagskolleger Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet.

les også

Hockeygutta om keeper Haugen: – Han vil bli savnet

Lars Haugen pådro seg sin første hjernerystelse da han spilte for Minsk i Russland-baserte KHL. Den andre kom i desember, og Haugen er enig i at måten det skjedde nesten ikke er til å tro.

Han var reservekeeper i Klagenfurts bortekamp i Innsbruck, og hadde den vanlige reservekeeper-jobben med å åpne og lukke døren til sitt lags spillerboks. Rett ved der han sto, ble en medspiller taklet – med køllen høyt hevet. Taklingen medførte at han «slo» køllen ned – rett i skallen på en uforberedt og hjelm-løs Lars Haugen.

les også

Stavanger-hardhaus gjør comeback 12 dager etter stjernesmellen – har to stålplater i ansiktet

Hjernerystelse ble konstatert. Han var plaget av hodepine uken før jul, men trodde han var «good to go» – klar for comeback – for to og en halv uke siden. Da ble han truffet i hodet av en puck under trening. Siden har han ikke trent noe særlig, som han uttrykke det.

– Det er først i dag (onsdag) jeg har kunnet tråkke litt på sykkel, sier han.

Petter Thoresen har tatt ut keeperne Lars Volden (Malmö) og Henrik Holm (Stavanger) til kampene i Østerrike. Brødrene og veteranene Ken André Olimb (skadet) og Mathis Olimb (etter avtale med Thoresen) er ikke tatt ut. Esbjørn Fogstad Vold (22) fra er tatt ut for første gang. Han spiller for tidligere Storhamar-trener Fredrik Söderström i Olten i sveitsiske National Liga B.

Ps! Patrick Thoresen har ennå ikke bestemt seg for hvor vidt han ønsker å bli vurdert for landslags-deltakelse denne sesongen. Han har ikke spilt for Norge etter VM i Slovakia i mai i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder