BRØDREDUELL: Her avgjort Markus Søberg kampen mot VIF og storebror Steffen Søberg. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Lillebror Søberg scoret på storebror og avgjorde toppkampen: – Kult

(Stavanger Oilers − Vålerenga 2-2, 3–2 etter straffer) Først ble Markus Søberg (23) matchvinner ved å overliste storebror og VIF-burvokter Steffen Søberg (25) på den niende straffen. Etterpå ga han storebroren husly i Stavanger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg var ikke særlig høy i hatten da jeg gikk utpå, så det var kult at den gikk inn for en gangs skyld.

Det sier lillebror Markus til VG om straffen som sikret Oilers-seier i toppkampen mot Vålerenga, men bemerker at storebror Steffen fortsatt leder 2–1 i straffestatistikken dem imellom.

– Ja, var det ikke på tide? På tredje forsøk der ... Den måtte jo komme, sier storebroren med glimt i øyet.

les også

Vålerenga vant toppkampen foran rekordstort publikum

– Det er kjipt, men jeg unner ham alt godt. Og hvis det først skal være noen som scorer på meg, så kan det like godt være ham, fortsetter VIF-burvokter Steffen Søberg overfor VG.

De to er kanskje rivaler utpå isen, men brødrene legger det til side utenom. Og ettersom Vålerenga ikke drar hjem lørdag, lar Markus storebror Steffen sove over i Stavanger.

– Det er god stemning her, men ikke så mye hockeysnakk, sier Markus.

Han har altså mest grunn til å smile. Markus’ straffescoring sikret altså to poeng til Oilers og sørget samtidig for at luken opp til serieleder Vålerenga nå er fire poeng.

Vålerenga var under ett minutt unna å vinne kampen i ordinær tid, og hadde det skjedd, ville luken mellom de to topplagene ha vært åtte poeng. Og det med ti kamper igjen å spille.

– Det er mye som kan skje på slutten. Kanskje taper Vålerenga to-tre kamper. Kanskje taper vi. Det spørs litt på form og slikt, sier Oilers-Søberg, og spår at det blir «jevnt helt til slutt».

– Vi vil gjerne vinne serien og vise at vi har vært best over 48 kamper, men det er like viktig å holde Storhamar bak seg. Vi må rett og slett telle opp etter de neste ti kampene, fortsetter han.

Lørdag sikret Oilers forlengning etter en sen utligning signert Jacob Lagacé. Han scoret 2–2-målet i spill seks mot fire da det var igjen under ett minutt av den tredje perioden.

I SISTE LITEN: Jacob Lagacé jubler for sin sene scoring mot Vålerenga. Den sørget for forlengning. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Etter en målløs forlengning der Vålerenga fikk både én og to mann utvist, ble kampen avgjort på straffer. Og Oilers seiret altså etter straffescoringen til Markus Søberg.

– Det er kjedelig å ryke på, for vi hadde tre poeng så nær slutt. Det er irriterende, men sånn som skjer, sier Vålerenga-Søberg.

– Vi har et bra utgangspunkt. Vi leder med fire og har både Stavanger og Storhamar hjemme igjen. Vi håper å holde de bak oss, og fortsetter vi å spille på måten vi har gjort, så skal vi kunne klare det, fortsetter han.

les også

Da Hasle/Løren var konger av Hockey-Norge

Pluss content

Vålerenga har vært i storform i det siste, men fikk seiersrekken brutt i DnB Arena. Deres rekke endte på ti seirer. Samtidig var det Oilers’ tiende strake hjemmeseier.

Likevel er det fordel osloklubben i Get-ligaen. Med ti kamper igjen har Vålerenga fire poeng ned til Stavanger Oilers. Storhamar er på 3. plass, tre poeng bak Oilers igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder