STRAFFES: Austin Watson i Nashville Predators 21. januar. Foto: Mark Humphrey / AP/ TT NYHETSBYRÅN

NHL-stjerne suspendert etter vold mot kjæresten

Nashville Predators-spilleren Austin Watson er suspendert i 27 kampet for «uaksepteabel oppførsel utenfor isen» etter en voldsepisode i hjemmet.

Publisert:

National Hockey League kunngjorde onsdag avgjørelsen om at Austin Watson (26) har fått 27 kampers suspensjon. Dermed går Watson glipp av oppkjøringen til og de 27 første kampene i 2018-2019-sesongen. Avgjørelsen kommer ifølge CBS Sports etter at spilleren valgte å ikke bestride anklagen om vold i nær relasjon, såkalt familievold.

les også

Svensk hockeykeeper: – Har slitt med depresjoner etter OL-tabbe

Det var i midten av juni han ble arrestert på en bensinstasjon i Franklin, Tennessee. Watson skal ha fortalt politiet at han hadde vært i en krangel med kjæresten Jenn og innrømmet å ha dyttet henne i løpet av krangelen 16. juni.

Hun hadde røde merker på brystet og sa at Watson hadde forårsaket dem. Hun hevdet også at han «av og til bruker hendene», men politirapporten utdypet ikke hva som ble ment.

Paret har et barn.

FAMILIEVOLD: Austin Watson avbildet 8. mars etter å ha scoret et mål mot Anaheim Ducks. Foto: Mark Humphrey / AP/ TT NYHETSBYRÅN

NHL opplyste etter at Watson godtok siktelsen 24. juli at de ville gjennomføre en egen undersøkelse av hendelsen for å finne ut hvordan de skulle reagere. De avholdt også en høring i New York  7. september. Onsdag kom konklusjonen.

I uttalelsen skriver NHL at Watson blir suspendert uten lønn for «uaksepteabel oppførsel utenfor isen».

les også

Zucca herjet i egen hockeyfest på Ullevaal: – For en stjerne han er blitt

«Jeg har kommet fram til at Nashville-spilleren Austin Watson var involvert i en fysisk konfrontasjon med sin samboer. Dagens avgjørelse, som er tilpasset denne saken og personene involvert, er nødvendig og i tråd med NHLs syn på at de ikke kan eller vil tolerere denne og lignende oppførsel.» Det skriver NHL-sjefen Gary Bettman.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder