Her er «banditten» som ødelegger for Zuccarello

Lugging, tøffe taklinger og spark. Canadiske Steve Ott (34) gjør det han kan for å plage Mats Zuccarello (29) i sluttspillserien mellom New York Rangers og Montreal Canadiens.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Han har ikke scoret mål, han har ikke hatt målgivende, han har egentlig ikke vært involvert i scoringer i det hele tatt. Men likevel har Steve Ott gjort en særdeles viktig jobb i de så langt fire oppgjørene mellom New York Rangers og Montreal Canadiens i NHL-sluttspillets første runde.
Her til lands skulle det først og fremst handle om tidenes første norske duell i sluttspillet. Mats Zuccarello mot Andreas Martinsen. Med sistnevnte på benken de to siste kampene, er det andre ting som stjeler oppmerksomheten. For eksempel oppførselen til veteranen Ott.

I kamp nummer to i best-av-syv serien taklet han Zuccarello hardt inntil vantet, og startet for alvor «krangelen» dem imellom.

Se hendelsen - artikkelen fortsetter under videoen!

Zuccarello gjorde til sammen flest mål og målgivende i New York Rangers i grunnspillet av NHL-sesongen. Med 59 poeng på 80 kamper. Naturligvis er Montreal svært lite interessert i å la nordmannen fortsette poengsankingen. Det er grunnen til Ott bruker alle triks for å stoppe Oslo-gutten.

Husker du? Satte personlig assist-rekord i grunnspillet

Beryktet

– Han er ute etter meg, sa Mats Zuccarello til Nettavisen allerede etter kamp nummer to.

Og slik har det fortsatt.

– Steve Ott er en av de beste i NHL på «mental krigføring». Han ble hentet til Montreal i vår for å plage motstandernes beste spillere, det sier Torgrim Bakke til VG.

Han følger den nordamerikanske ligaen tett og gjennom podcasten «NHL-prat» tar han for seg det som kryper og går i NHL-verdenen.

Nå har det gått fra kryping til klyping. For Steve Ott brukte nemlig kamp nummer tre mellom lagene til å lage nye overskrifter. Han tok tak i Zuccarellos mellomlange svarte hår, og dro litt i det. 171 centimeter høye Zucca likte dette dårlig, og tok for seg av den 12 centimeter høyere motspilleren.

Se hendelsen – artikkelen fortsetter under videoen!

«Jeg vet ikke hvorfor han gjør dette, men det er ikke noe rart han reagerer når noen prøver å fikse sveisen din», lød det fra de amerikanske kommentatorene på sendingen fra kampen.

– Dette var hysterisk morsomt, sier Torgrim Bakke. Som minner om at det i Otts stillingsbeskrivelse står at han skal gjøre Zuccarello forbannet.

Før tirsdagens kamp ble Ott konfrontert med hår-stuntet.

– Det er en kamp i kampen, smiler Ott mens han svarer i et intervju vist på NHLs hjemmeside.
– Hvor mykt er håret hans?

– Det kan du vel se selv, han er en kjekk gutt, melder han lattermildt.

Zuccarello er kjent for aldri å trekke seg i duellene, til tross for at han er liten av vekst. Men Montreal har definitivt også klart å fyre opp nordmannen ved flere anledninger:

Med seks tominuttere er «Zucca» den klart mest utviste spilleren i denne kampserien, etter at Rangers og Canadiens har møtt hverandre fire ganger.

Ott har ikke vært den direkte årsaken til noen av utvisningene, men har bidratt til å hisse opp nordmannen ganske kraftig. Zuccarello fikk kritikk for å ha vært for hissig av TV-kommentatorene i Madison Square Garden foran den siste kampen.

– Bør få en suspensjon

Da skjedde det samtidig noe som som forandret noens syn på duellen «Ott vs Zuccarello»:

Førstnevnte løftet skøytene og gjorde en slags sparkebevegelse i retning nordmannen, idet Montreal-spilleren var på vei inn i spillerbåsen.

Se den omstridte hendelsen her – artikkelen fortsetter under videoen!

– Så lenge han gjør ting innenfor regelverket, og det er rene taklinger, så er dette det vi vil se, sa Montreal-trener Claude Julien nylig om Otts spillestil.

Den siste situasjonen kan tolkes som utenfor.

– Den her med skøyta er rett og slett ganske stygg. Han kan og bør få en suspensjon for den, mener NHL-ekspert Torgrim Bakke.

Om Ott får suspensjon gjenstår å se. Hvis ikke er han garantert med når New York Rangers og Montreal Canadiens møtes til kamp nummer fem i Bell Centre i Canada natt til fredag.

Stillingen er 2-2 i kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder