Ylven forsvarte tittelen som Hockey-Norges best trente

Get-ligaens spillere samles hvert år på Olympiatoppen for å se hvem som er hockey-Norges sterkeste lag og spillere. Til tross for at Martin Laumann Ylven i år ikke vant knebøy-konkurransen, vant Vålerenga-spilleren sammenlagt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er alltid morsomt å vinne noe. Det er et kult event og det er mange som er godt trente, så det var gøy å greie det i år igjen, sier Ylven til VG dagen etter han sikret seg tittelen som Norges sterkeste hockeyspiller.

Konkurransen, populært kalt «Iron Man», blir kåret ved at hver spiller får en samlet poengsum ut i fra hvor bra man gjør det i åtte forskjellige tester. Spillerne får testet både styrke, eksplosivitet og utholdenhet i tester som benkpress, 3000 meter og knebøy. Til tross for at Ylven var soleklart best sammenlagt, vant han ingen av øvelsene.

les også

Keeper-Haugen hyller avdød norsk hockeylegende

– Bittert?

– Ikke i det hele tatt! Jeg har vunnet enkeltøvelser som for eksempel benkpress flere år, men jeg vil mye heller gjøre det bra i samtlige øvelser og være gjennomtrent, forklarer han.

GJENNOMTRENT: I år igjen vant Vålerengas Martin Laumann Ylven Get-ligaens «Iron Man»-konkurranse. Foto: Bjørn S. Delebekk

Tapte knebøy

Vålerenga-spilleren kom på tredjeplass på 3000 meter og på andreplass i øvelsene benkpress (140 kg), chins (25) og knebøy (220 kg). Knebøyen tapte han til Sparta-spilleren Didrik Nøkleby Svendsen.

– Jeg har ingen planer om å løfte 240 kilo i knebøy, det er imponerende, men det får Didrik holde på med alene, svarer Ylven.

les også

Zuccarello vil ha store endringer i norsk ishockey: - Skremmende utvikling

Lagkamerat Jonas Oppøyen kom på andreplass i årets Iron Man, og Vålerenga ble det tredje beste laget i konkurransen. Hvorvidt det vil gi en fordel på isen, vil vise seg når sesongen begynner i september.

– Resultatene våre er gode, men vi har alltid ambisjoner om å vinne, slik vi gjorde i fjor, at vi ikke greide det i år er litt skuffende, sier Ylven.

Lagkonkurransen ble vunnet av Sparta, nummer to ble Stavanger Oilers.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder