Hva er dette?

VANT SERIEÅPNINGEN: Dennis Sveum jubler etter å ha ryddet unna pucken en siste gang i årets serieåpning borte mot Storhamar. Da vant Stavanger-laget 2–1 – og torsdag er det duket for Storhamar mot Oilers nok en gang. Foto: Mattis Sandblad

Oilers’ amerikanske trener får ros før toppkamp

Etter seks strake NM-gull og tre seriemesterskap på rappen ble forrige sesong en sportslig nedtur for Oilers. Nå nærmer Stavanger-laget seg toppen igjen.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over ett år gammel

Her er torsdagens oddstips

Det skjer med amerikanske Todd Bjorkstrand ved roret. Etter en turbulent fjorårssesong med en 6. plass i ligaen, det etter seks strake NM-gull og tre seriemesterskap på rad, tok Stavanger-klubben grep.

Blant annet ble Bjorkstrand ble presentert som klubbens nye hovedtrener i mai, og nå nærmer klubben seg igjen toppen av Get-ligaen. Etter 20 kamper ligger siddisene på 3. plass med 39 poeng, fire poeng bak Storhamar på 1. plass.

les også

Storhamar røk ut av Champions Hockey League: – Det er litt bittert

General manager Pål Higson er fornøyd med amerikaneren.

– Han har gjort en kjempebra jobb med laget. Først og fremst har vi jobbet godt sammen med laget og med å få inn de ferdighetene han ønsker seg for å spille sin hockey, og så jobber han nøye med den taktiske delen av spillet og sørger for at spillerne behersker de forskjellige aspektene, sier Higson til VG.

Fredag er det ca. 90 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill her før fredag klokken 19.00!

Hvem er best i knebøy av Get-ligaspillerne? Sjekk det ut her:

Higson ankom klubben i 2005, var med på oppturen før fjoråret og følgelig med på fjorårets nedtur. Nå ser han fremover igjen.

– Det er naturlig at det svinger i idrett, og det er små marginer som gjør at pilen peker feil eller riktig vei. Vi har ikke råd til å se for langt frem, men må jobbe knallhardt hver dag. Akkurat nå ligger vi greit an, men som for en del av lagene i Get-ligaen føler vi det har gått opp og ned. Det er en jevn serie der de aller fleste lagene tar poeng mot hverandre, våre egne prestasjoner har variert, men i det store bildet har vi gjort det bra. Målet er å hevde seg helt i toppen, men det er en prosess for å komme seg dit, sier Higson.

Torsdag venter serieleder Storhamar på bortebane. Med seier der vil det bare skille ett poeng mellom de to lagene. Samtidig kan Vålerenga innta tabelltopp om de slår Lillehammer. Oslo-klubben er ett poeng bak Storhamar med én kamp til gode.

les også

Lillehammer vant hockeyfesten i Håkons Hall

– Hvordan skal dere slå Storhamar?

– Det laget som utfører kampplanen best, er det som vinner. Vi mål følge kampplanen til punkt og prikke, og så må de beste spillerne ha dagen. Det blir en tøff kamp, men det er også de som er de kjekkeste å spille, svarer Higson.

VGs tips: Uavgjort

Hjemmelaget kommer fra en liten nedtur fra Champions Hockey League, der det ble tap mot Skellefteå og akkurat ikke en historisk kvartfinaleplass. Den reisen tok nok litt på for Storhamar, som er en presset serieleder (ett poeng ned til Vålerenga med én kamp mer spilt). Kommer dessuten fra tap i Get-ligaen, og der har Stavanger Oilers skjerpet seg.

Bortelaget har to strake seirer og ikke mer enn fire poeng opp til Storhamar. Lagets offensive nordamerikanere kommer til å skape trøbbel for Hamar-laget, og vi tror på en tight match med uavgjort etter tre perioder.

Det gir 4,50 i odds, spillestopp er 18,25 og om du ønsker å se kampen, er TV 2 Sumo din venn.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Ishockey
 3. Get Ligaen
 4. Stavanger Oilers
 5. Storhamar

Flere artikler

 1. Oilers avgjorde femmålsthriller på tampen etter tabbe: – Det føles godt

 2. Stavanger Oilers er seriemestere i ishockey: – Beste noensinne

 3. Storhamar-sjefen: – Butikken er stengt

 4. Hockeyekspertens harde dom: De har vært sesongens store skuffelse

 5. Elleve strake seirer for Oilers – valset over Lillehammer

 6. Pluss content

  Renessanse på Oslos østkant - Nå blir Vålerenga seriemester

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder