VINNER 2019: Frisk Asker tok med seg NM-gullet i fjor, i år er det mer usikkert når og hvordan Norgesmesterskapet blir avgjort. Foto: Helge Mikalsen

Coronaviruset: NM-sluttspillet i ishockey utsatt

Flere klubber frykter nå for de økonomiske konsekvensene etter det ble besluttet at NM-sluttspillet er utsatt på ubestemt tid.

 • Håkon Lie
 • Vegard Aulstad

Potensielt kan flere hundretusener til millioner stå på spill for økonomiavdelingene i klubbene hvis kamp-arrangementene går uten tilskuere.

Ishockeyforbundet meldte mandag i en pressemelding om utsettelsen som følge av coronoaviruset. Siden flere av kommunene har innført restriksjoner ved publikumsarrangementer, fant forbundet ut at det mest rettferdige var å utsette sluttspillet på ubestemt tid.

les også

Hockey-VM for kvinner avlyst – frykter samme skjebne for herrene

Ettersom det er vanlig at klubbene opererer med kontrakter som strekker seg til sluttspillets endedato, og flere spillere har leiligheter som disponeres i sesongens tidsrom, kan det nå bli tøft for flere av klubbene. I Manglerud star er de redde for hva en utsettelse betyr for klubben.

– Det blir betydelige ekstra kostnader på oss, spesielt med tanke på kontrakter. Bosituasjonen er ikke så prekær, men det vil bli betydelige ekstrakostnader for oss på lønninger, i tillegg til visum som går ut og må forlenges, sier daglig leder i Manglerud Star, Cecilie Olsen.

Hva gjør dere nå for å forsøke å minske konsekvensene?

– Vi kommer til å ha styremøte for å diskutere dette, men har ikke noen konkrete planer på hvordan vi skal håndtere dette enda. Vi er nødt til å diskutere ulike løsninger på dette, avslutter Olsen.

les også

M/S til sluttspillet – VIF slapp med skrekken etter pinlig tap

I Stavanger er de usikre på hva denne utsettelsen betyr.

– Jeg har dessverre ikke svar på dette nå. For mange uløste oppgaver til å ha oversikt over detaljene foreløpig, sier general manager i Stavanger Oilers, Pål Haukali Higson til VG

I Asker er de ikke redde for det økonomiske rundt kontraktene.

– Det har ingenting å si med tanke på det, forutsatt at ikke det blir over veldig lang tid. Det får for øvrig negative økonomiske konsekvenser for oss, som vi ikke kjenner til omfanget av riktig ennå, forteller sportssjef hos regjerende norgesmester Frisk Asker, Nicolay Sørensen.

Slik så det ut da Frisk Asker tok NM-gullet i fjor:

Lillehammer ishockeyklubb hadde en tung økonomisk sommer i fjor og har tidligere «brent» seg på kontrakts situasjoner og oppholdstillatelser som har måttet bli utvidet på kort sikt og ført til kostnader.

– Vi har lært litt av det nå, så vi skal greie dette her. Men dårlig likviditet vil jo gi oss mindre penger å bruke av neste års pott. Så umiddelbart er det konsekvensene dette får, sier sportssjef og daglig leder Atle Svensrud.

Han sier de håper å komme i gang med den foreløpig satte datoen 22. mars. Det stikke minst mulig hull i pengesekken. Eventuelle tomme tribuner vil være med å gjøre harme.

– Vi setter år for år opp hva kostnader og inntekter vil være på å spille borte- og hjemmekamper. Og det er alltid tatt høyde for to hjemmekamper etter seriespillet. For enten får vi tre i kvalifisering, eller minst to i et sluttspill. Så det vil så klart skade oss, avslutter Svensrud.

I pressemeldingen fra Ishockeyforbundet skrev de følgende:

– Norges Ishockeyforbund ønsker å følge lokale og nasjonale helsemyndigheters anbefalinger. Enkelte kommuner har innført restriksjoner ved publikumsarrangementer, som begrenser klubbenes muligheter for å gjennomføre kamper.

Videre heter det:

– For Norges Ishockeyforbund har det vært vektlagt å ta en så solidarisk beslutning som mulig, en beslutning som ikke rammer klubber skjevt, hverken sportslig eller økonomisk. Å gjennomføre et NM-sluttspill uten publikum er ikke ansett som ønskelig på det nåværende tidspunkt, hverken av klubber eller forbund. På den bakgrunn har NIHF valgt å utsette NM-sluttspillet for herrer inntil videre.

Etter planen skulle kvartfinalene gå i gang førstkommende torsdag, men søndag og mandag satte flere klubber billettsalget på vent i påvente av en beslutning sentralt.

Stavanger kommune valgte i helgen å stenge arrangementer med over 500 publikummere for tilskuere, og flere kommuner med ishockeylag har rådført idrettsklubber om å gjøre det samme.

Mer om

 1. Ishockey
 2. Frisk Asker
 3. NM

Flere artikler

 1. Hockeysluttspillet er avlyst

 2. Frykter hockeykonkurs uten ny million-pakke

 3. Storhamar varslet økonomisk krise – henter nye spillere

 4. Narvik Hockey frykter Norwegian-kollaps

 5. Stavanger-sjefen: Ingen Oilers-sesong med 500 tilskuere

Fra andre aviser

 1. Ishockeysluttspillet er utsatt på ubestemt tid

  Bergens Tidende
 2. Oilers-stjernene om avlyst NM-sluttspill: – Skuffende og trist

  Aftenposten
 3. Kollen-festen stenges for publikum

  Aftenposten
 4. Oilers-stjernene om avlyst NM-sluttspill: – Skuffende og trist

  Fædrelandsvennen
 5. Må henge gulldressen i skapet - Oilers taper flere millioner

  Aftenposten
 6. Må henge gulldressen i skapet - Oilers taper flere millioner

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder