TIl ELITEN: Narvik, her fotografert sist sesong, er klare for Get-ligaen i hockey. Det er også Grüner. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Narvik og Grüner klare for Get-ligaen

(Ringerike- Grüner 1–2 etter forlengelse) Grüner slo Ringerike i Get-liga-kvaliken. Med det spiller Grüner og Narvik i toppdivisjonen neste år, mens Ringerike rykker ned igjen.

 • Herman Tinius Folvik

Artikkelen er over ett år gammel

Kampen mellom Ringerike og Grüner sto 1–1 etter ordinær tid i Schjongshallen. Et drøyt minutt ut i forlengningen kom seiersmålet for Grüner ved Håvard Ingerød Steen. Scoringen sender «lille» Grüner opp i eliten for første gang siden 1977.

Det sikret stor jubel i bortegarderoben:

Steens mål ga også jubel i Narvik. Narvik og Grüner har spilt tre kamper i kvaliken. Det har gitt henholdsvis seks og fem poeng. Ringerike, som har unnagjort samtlige fire kamper, tok kun fire poeng.

Narvik blir det første laget fra Nord-Norge i hockeytoppen.

– Det er vi veldig stolt av. Nå vi vil gjøre Nord-Norge stolte av Narvik. Det er en god følelse. Vi har nådd et mål og en milepæl. Det var nervepirrende å se Ringerike-Grüner. Klokken 22.00 skal spillerne samles i hallen og feire opprykket, sier Stig Winther, styreleder i Narvik, til VG.

Ringerike, som rykket opp sist sesong, må ta den tunge turen ned igjen allerede.

Narvik hadde før denne sesongen tilbud om å overta Lørenskogs plass i Get-ligaen, men takket nei grunnet økonomien. Denne gang er de derimot bestemt på å spille i Get-ligaen.

Også Grüner har vært i tenkeboksen om mulig Get-liga-spill, grunnet trang økonomi og en liten, sliten hall på Grünerløkka i Oslo. De har fått disposisjon til å spille elite-hockey der neste sesong.

– Dette er ganske friskt. Det hadde vi helt ærlig ikke sett for oss før sesongen. Dette er skikkelig heftig. Gutta har virkelig stått på. Etter hvert har vi måtte tenke nytt da vi så hvor det gikk, sier Odd-Harald Wasenden, klubbleder i Grüner, til VG.

Frisk Asker med første stikk

Torsdag kveld måtte det for øvrig tilleggstid til for å avgjøre den første semifinalekampen i Furuset Forum. Ni minutter og 21 sekunder ut i tilleggstiden satte Mikkel Christiansen inn 4-3-målet for Frisk Asker mot hjemmelaget Vålerenga.

Martin Røymark, Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm hadde scoret målene for Vålerenga, som ledet 3-1 seks minutter ut i siste periode. Viktor Granholm, Garreth Thompson og Endre Medbyscoret for Frisk Aser før Christiansen altså avgjorde. 

Semifinalen i sluttspillet avgjøres i best av syv kamper. I den andre semifinalen møtes Storhamar og Stavanger Oilers. 

Mer om

 1. Vintersport
 2. Ishockey

Flere artikler

 1. Narvik klar for Get-ligaen: Sparer en million på reisekutt

 2. Pluss content

  Grüner Hockey til Get-ligaen - slik skal de «angripe» kanonlagene

 3. M/S til sluttspillet – VIF slapp med skrekken etter pinlig tap

 4. Pluss content

  Slik vil de løfte norsk hockey til nye høyder: – Det må tas noen tøffe valg

 5. Pluss content

  VGs kamikaze-tips: Slik ender Get-ligaen 2019/20

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder