Hockeyforbundet lover bot og bedring

Ishockeyforbundet måtte tåle kraftig kritikk fra sine egne spillere etter VM i Russland. Nå lover forbundet bedringer på flere områder.

Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

KRITIKER: Mads Hansen kom med kraftig kritikk av ishockeyforbundet etter VM. Nå er han fornøyd med den responsen forbundet har gitt. Foto: Scanpix

Mange av de etablerte spillerne gikk etter mesterskapet knallhardt ut og refset forbundet for jobben de hadde gjort i forkant av VM. Planleggingen var under enhver kritikk, og Patrick Thoresen gikk så langt som å true med å droppe landslaget dersom det ikke ble endringer.

I etterkant av VM har ledelsen i forbundet evaluert opplegget med landslagets støtteapparat, og innrømmer nå at jobben de gjorde i forkant ikke var god nok.

Motstandere på plass

- Det var mange ting som ikke fungerte slik det skulle. Mye skyldes mangel på kvalitetssikring og noe at vi var offer for uheldige omstendigheter, sier generalsekretær i ishockeyforbundet, Jon Haukeland, til VG Nett.

Kritikken mot forbundet gikk blant annet på manglende planlegging på utenlandsreiser, der spillerne hadde inntrykk av at ingen hadde oversikt over hvor man hverken skulle spille eller bo. I tillegg var bagasjen forsinket på alle de tre turene under oppkjøringen til VM. Også dårlig motstand irriterte spillerne. Det har forbundet nå tatt tak i.

- Bagasjespørsmålet må vi se nøyere på. Det kan være en mulighet å bruke bil til å frakte felles bagasje der det er mulig. Når det gjelder oppkjøringskamper har vi allerede på plass to hjemmekamper mot Frankrike og to borte mot Sveits. Vi hadde også en avtale med Tyskland, men de trakk seg da vi endte i samme gruppe i neste års VM. Derfor jobber vi nå med å få inn Italia i stedet, forteller Haukeland.

Visekapteinen fornøyd

Fredag venter det avsluttende evalueringsmøtet, der også Toppidrettssjef Jarle Aambø, de tre landslagskapteinene og øvrige spillere som ønsker det er invitert.

Visekaptein Mads Hansen var en av dem som gikk hardest ut mot forbundet, og kom med skarp kritikk i et intervju med VG Nett. Hansen startet i dag opp treningen med sin svenske klubb Brynäs, og har ikke anledning til å delta på møtet i Oslo fredag. Men han liker Haukelands lovnader, og mener det viser at forbundet har tatt kritikken på alvor.

- De har tatt kontakt med oss og bedt spillergruppen om innspill. Det har vært en del kommunikasjon via mail og telefon med mange av spillerne. Jeg synes de har reagert bra på kritikken. Alle er enige om hvordan det skal være. Debatten er i gang, og jeg tror ikke det skal være så vanskelig å rette på problemene. Det viktigste er bare å få ordnet opp, sier Hansen til VG Nett.

Han mener punktene Haukeland peker på er sentrale for at spillerne skal kunne prestere også i VM i Canada neste år. Da er målet nok en gang å beholde plassen i A-gruppen.

- Jeg har snakket mye Jon (Haukeland) og Roy (Johansen, landslagstrener). Vi er enige om at for eksempel reisene må bli smidigere. I tillegg må vi ha bedre motstandere i VM-oppkjøringen. Sveits er veldig bra, mens Frankrike og Italia er fornuftige motstandere som vi fort kan møte i skjebnekamper. Det hadde selvfølgelig vært morsomt om vi kunne møte noen av de store kanonene, men de kjører sitt eget opplegg og vil gjerne møte noen av de andre store, sier Hansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder