TRIBUNEKAOS: Politi og sikkerhetsvakter valgte å ikke gripe inn da Vålerenga-fansen tente blusser, bengalske lys og pyro under kampen mellom Färjestad og Vålerenga. Foto:Jostein Magnussen,VG

Må forklare seg etter hockeybråket

Vålerenga og Färjestad kan begge bli bøtelagt

Både Vålerenga og Färjestad er bedt om å forklare seg overfor Champions Hockey League etter bråket blant VIF-fansen i Sverige.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Begge klubbene risikerer å bli bøtelagt etter at Vålerenga-casuals røykla Löfbergs Arena med bengalske lys, bluss og pyro under Champions Hockey League-kampen tirsdag kveld.

Tobias Anderberg, sikkerhetsansvarlig for Färjestad, bekrefter overfor VG at klubben allerede har sendt sin rapport til Champions Hockey League (CHL).

- Det er særlig pyroteknikk-bruken CHL reagerer på. At Vålerenga-fansen også begynte å slåss seg i mellom er ikke noe vi vil legge oss opp i, sier Anderberg.

Les Øystein Jarlsbos hockeyblogg: Apebergets comeback

Han innrømmer at Färjestad ble tatt på senga da fire busser med Vålerenga-fans kom til Karlstad og han ble overrasket over at så mye pyro ble tatt i bruk.

- Informasjonen vi hadde på morgenen var at ingen ville ta turen til Färjestad. I løpet av dagen fikk vi beskjed om at det skulle komme 30 personer. Men etter vi åpnet hallen var informasjonen at det kom fire busser, ca 200 personer. Da hentet vi inn ekstra vakter.

Utestenger bråkmakerne

At politi og sikkerhetsvakter ikke valgte å «avvæpne» Vålerenga-fansen begrunner Tobias Anderberg med at reglene til Swedish Hockey League er at man skal ikke gå inn på tribunene før man er sikker på at ingen kommer til skade.

VIF-direktør Jan Tore Kjær sa til VG etter matchen at klubben vil gå gjennom bilder og opptak fra kampen og utestenge de man klarer å identifisere. Nå må han også forfatte en rapport til Champions Hockey League.

- Vi har gått gjennom hendelsesforløpet med norsk politi, men det har vært vanskelig å få tak i videobilder fra det som skjedde, sier Jan Tore Kjær.

Pressetalsmann for CHL, Szymon Szemberg, sier til VG at de har fått rapporten fra Färjestad, men vil avvente Vålerengas forklaring før man foretar seg noe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder