Rørt Zucca-mor måtte takke seg selv i prisvinner-tale

Zuccarello på vei til kamp da han vant prisen - fikk seiersbeskjed av mor på SMS

OSLO SPEKTRUM (VG) Mats Zuccarello (26) ble kåret til årets lagspiller på Idrettsgallaen. Moren Anita tok tydelig rørt imot prisen - og rettet en stor takk til familien på vegne av New York Rangers-spilleren.

  • Lillian Holden
  • Stein-Erik Stormoen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det var synd Mats ikke kunne være her og hente den selv, sa mamma Anita Zuccarello til VG i går kveld.

Zuccarello var nominert i kategorien «årets lagspiller» på Idrettsgallaen. Selv er han midt inne i et tett NHL-program, og kunne naturlig nok ikke være til stede i Oslo spektrum da idretten feiret seg selv i går.

Dermed ble det mamma som måtte stille opp for å ta i mot prisen da Zucca ble utropt til vinner. Hun måtte følgelig også holde takketalen på vegne av sønnen, hvor hun blant annet takket familien - og dermed også seg selv.

- Jeg ble litt for nervøs, og vet ikke om jeg takket alle jeg burde ha takket. Men jeg gjorde så godt jeg kunne, smiler hun.

Sendte SMS om seieren

Mamma Anita syntes det var stort å se juryen utrope sønnen til vinner av ei glasskule på Idrettsgallaen.

- Det er jo helt ufattelig. Hvem hadde trodd noe slikt, sier hun.

Zuccarello selv var i går kveld på vei til kamp mot Toronto Maple Leafs. Moren hadde derfor ikke fått snakket med prisvinneren etter gallaen, men hun hadde fått sendt ham en SMS med beskjed om prisen han hadde vunnet.

- Jeg gleder meg til å snakke ordentlig med ham senere, sier hun.

HOCKEYHELT: Mats Zuccarello. Foto: Thomas Nilsson, VG

Skryter av mor

Anita Zuccarello har ikke bare telefonisk kontakt med sønnen i USA, hun sørger også for å reise over på besøk så ofte det lar seg gjøre. Til VG forteller hun at hun har vært på Amerika-reise tre ganger siden mai.

Nordmannen spiller alltid bra når moren er på besøk i New York. I slutten av oktober i fjor ble Zucca vraket til en kamp mot Philadelphia Flyers, etter å ha gått sju kamper uten målpoeng. Men så begynte oppturen å komme - med mor på besøk.

Da fortalte 26-åringen at hun både ryddet og vasket for ham, i tillegg til å lage «noe kjøttpudding-aktige greier hjemmefra».

- Hun lager all maten, hun legger frem klærne mine, hun gjør alt for meg, uttalte Zuccarello.

- Det er litt overdrevet det, da. Jeg prøver bare å hjelpe ham. De har jo så tett kampprogram, og han rekker nesten ikke annet enn å trene og hvile. Og så er han litt lat når har mulighet til å gjøre noe annet, avslører mamma Anita med et smil.

- Uvirkelig

Zuccas mor synes det er stort å få se sønnen spille i ærverdige Madison Square Garden.

- Det er nesten litt uvirkelig. Men det er jo først da man skjønner hvor stort det er, det han gjør der borte. Man tenker ikke så mye på det i hverdagen, for da er han så langt vekk - men når man er på kamp, eller han får en utmerkelse som han har fått på gallaen nå, da skjønner man det, sier hun.

Med det gode forholdet mellom mor og sønn har hun vært med på alle hans oppturer og nedturer gjennom karrieren.

- Man lever jo litt gjennom barna. Og når det går bra for ham, har jeg det bra. Det betyr mye for meg at han har det godt når man ser det presset han lever under der borte, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder