NY BUSS: Vålerenga-leiren samlet foran den nye bussen som skal frakte laget til bortekampene på Østlandet samtidig som det reklameres heftig for den nye TV-serien.
NY BUSS: Vålerenga-leiren samlet foran den nye bussen som skal frakte laget til bortekampene på Østlandet samtidig som det reklameres heftig for den nye TV-serien. Foto:,Espen Solli, TV 2

«Iskrigerne» skal vises på dansk TV

Vålerenga forsterket troppen med Francois Fortier mandag

ISHOCKEY

– Sjukt, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen om at TV-serien om klubbens indre liv nå er solgt til dansk TV 2.

Publisert: Oppdatert: 17.11.14 15:12

Den TV 2 Zebra-sendte dokumentarserien hadde premiere forrige uke. Nå er det klart at «Iskrigerne» også skal vises på TV 2 Danmarks nye sportskanal.

– Det er sjukt å tenke på at dette skal på TV i Danmark. Jeg syns det er utrolig morsomt og hyggelig, spesielt med tanke på hvor mye laget har gitt av seg selv i serien, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen.

I ett år har «Shampo» og resten av Vålerenga-leiren gitt TV2s kamerateam ubegrenset tilgang både på og utenfor isen. I den første episoden forrige uke ble man med treneren hjem til familien. Man fikk også se målvakt Glenn Jensen erte på seg motspillere med sine frekke kommentarer.

På fødestua

Senere får seerne bli med spillerne på fylletur på klubbdirektørens hytte, tilsvarende reise til Marbella, og til og med til sykehuset der «Shampo» ble far for tredje gang kun én time før den tredje NM-finalen mot Stavanger i vår. 1000 timer råstoff har blitt til ti timer usensurert hockeyliv.

– Det er utrolig morsomt at også danske seere skal få bli kjent med de fargerike hockeyguttene våre. Det er spesielt morsomt at de kjøper serien før de har sett alle episodene. Guttene på isen har tydeligvis gjort et godt førsteinntrykk også hos våre dansk naboer, sier Nina Lorgen Flemmen, direktør for internasjonale programmer og sekundærkanaler i TV 2, til VG.

– Serien er helt på nivå med de beste internasjonale programmer i sin sjanger. I tillegg har den er fantastisk energi og ærlighet som der er lett å la seg rive med i, uansett om man bor i Oslo eller Odense, sier Anette Rømer - sjef for utenlandske programinnkjøp i TV 2 Danmark.

«Shampo» har fleipet med at VIF-direktør Jan Tore Kjær bør klare å doble budsjettet dersom TV-serien blir en suksess, men Kjær tror det er mest å hente dersom det blir laget nok en sesong og VIF-spillerne blir de største hockeykjendisene i Norge sammen med Mats Zuccarello.

Stolt direktør

Planen var opprinnelig å lage 12 episoder, men man endte med nesten det dobbelte i tillegg til at filmingen av det som kan bli sesong to allerede er godt i gang.

– Hvis noen hadde sagt til meg for halvannet år siden at en dokumentar om Vålerenga skulle selges til flere land i Norden hadde jeg trodd de fleipet. Dette setter norsk hockey på kartet. Serien har gått på TV kun én uke, og vi har fått fantastiske tilbakemeldinger. Jeg går på gata i Oslo og folk sier hei. I helgen måtte jeg skrive autografer på kjøpesenteret. Det er helt sjukehus, sier VIF-sjef Kjær til VG.

PS! Mandag ettermiddag ble Francois Fortier klar for Vålerenga. Den 35 år gamle canadieren har 246 kamper og 267 poeng i den østerrikske ligaen de fem siste sesongene.

Her kan du lese mer om