IHUGA: Stian Bekkelund er Storhamar-fan på sin hals. Hjemme har han opp mot hundre hockeydrakter samlet. Foto: Privat

Hockey-supporter Stian så Storhamar spille for 500. gang på rad

Snakk om ekte supersupporter! Stian Bekkelund har ikke gått glipp av en eneste Storhamar-kamp på åtte år.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg har flydd på hockeykamper helt siden jeg var liten, pappa dro meg med fra jeg var fem-seks år gammel. Etter hvert som jeg har blitt eldre, har det egentlig bare eskalert, sier Bekkelund til VG.

Da pucken ble droppet i kampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar i går kveld, sto Stian Bekkelund på tribunen i sin 500. strake Storhamar-kamp.

I løpet av de siste åtte årene har han ikke gått glipp av et eneste oppgjør, men reist på samtlige hjemme- og bortekamper. Ikke en eneste gang har han meldt pass.

– Hvordan det går an? Man må vel være interessert nok, da, sier han.

– Jeg har vært på kamper fra Trondheim i nord, til Halden i sør og Stavanger i vest. I tillegg har jeg vært i Finland, Tsjekkia, Tyskland, Sveits, Østerrike, Sverige og Danmark, forteller supersupporteren.

Aldri vært syk nok

Da VG snakket med Bekkelund fredag formiddag, satt han på toget hjem fra Stavanger. Kvelden før hadde han sett Storhamar slå Oilers 2-0 i DNB Arena, og sanke ytterligere poeng på tabelltoppen.

Bekkelund har god oversikt over de norske hockeyarenaene. Der har han vært mange ganger. Men heldigvis har Storhamar spilt utenfor landegrensene også, så han har fått reist litt rundt.

– Vi reiser jo til de samme stedene hele tiden i den hjemlige serien, så det er moro å komme til andre kulturer og få litt andre impulser.

Zuccarello med seier og assist foran 40.000 mennesker: – Kommer til å huske det for resten av livet

I Storhamars supporterklubb har han hatt de fleste verv som det går an å ha. Nå har han «pensjonert» seg fra det, og er kun supporter.

– Det er moro å se Storhamar spille - og så er vi en fin gjeng som reiser rundt og ser kamper. Det er folk i alle aldre, og vi har det veldig moro sammen, sier han.

Han innrømmer at det er godt gjort å gå år etter år uten å miste en eneste kamp. Aldri har noe vært så viktig at det har kollidert med kampprogrammet.

– Jeg har en snill arbeidsgiver, og jeg er fleksibel selv. Da lar det seg gjøre, sier han.

– Du har aldri vært syk, da?

– Aldri syk nok, sier Bekkelund og ler.

NHL: Tror på ny gullavtale for Zuccarello

– En del av livet

For en ekstremt lidenskapelig Storhamar-supporter som Bekkelund, er det vanskelig å plukke ut en bestemt kamp som den aller største.

– Alle de gangene vi har vunnet NM-gull har vært stort. Så var det moro å spille i CHL i 2015, sier han.

Hjemme i Åsbygda har han en draktsamling som snart er oppe i 100 drakter. Et eget rom er viet til Storhamar. Bekkelund innrømmer at mye i livet hans snurrer rundt ishockey.

– Det er en del av livet mitt hele tiden. Ikke bare når jeg er ute og reiser, men det er som regel et eller annet som irriterer meg også, eller noe jeg går rundt og tenker på.

– Men med 500 strake kamper i banken - det blir vanskelig å bryte den rekken nå?

– Det blir surt den dagen den «streaken» ryker. Det vil jo skje en gang. Men da skal det være alvorlig!

PS! Søndag er nok Bekkelund på plass i Sarpsborg. Da spiller Storhamar mot Sparta kl. 17.00.

VG+: VG kårer Getligaens 167 beste denne sesongen (per 9. november)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder