Emil (20) ute med to hjernerystelser - nå avgjorde han for Lillehammer

SARPSBORG/OSLO (VG) (Sparta-Lillehammer 3–5, 0-3 i kamper) Sparta må vinne fire kamper på rad mot Lillehammer for å komme til finalen. Emil Nyhus (20) satte inn det matchvinnende målet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

To ganger i vinter har Nyhus pådratt seg hjernerystelse, men det ser ikke ut til å plage unggutten.

– Jeg tenker ikke på det, jeg har glemt det, sier lillehamringen der han står og lener seg til en murvegg utenfor garderoben i Sparta Amfi.

Først var han ute med hjernerystelse etter en skrekktakling fra Stavangers Daniel Rokset. Han fikk ikke en gang lov til å reise hjem sammen med resten av Lillehammer-troppen etter kampen i oktober.

HELT: Emil Nyhus satte inn det viktige 4–1-målet for Lillehammer tirsdag. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Så kom hjernerystelse nummer to mot Vålerenga rett etter jul. Han ble truffet av Filip Gunnarsson da han sto i knestående.

– Jeg var ute i åtte-ni kamper etter den første skaden. Så ble det to-tre kamper til ute etter den andre hjernerystelsen.

– Gjør du noen forholdsregler nå?

– Nei, jeg tror kanskje jeg startet litt tidlig etter den første hjernerystelsen. Det er litt kjedelig å få skade i hodet, men det er som sagt ikke noe jeg går og tenker på.

les også

Sparta og Lørenskog klare for NM-semifinaler

Nyhus er en av Lillehammers unge, fremadstormende spillere. Tirsdag satte han inn 4-1-målet som skulle bli helt avgjørende for laget som også er kjent som LIK.

– Er semifinaleserien avgjort nå?

– Vi må bare fortsette å jobbe som vi gjorde i denne kampen. Vi har vært gode

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen var ikke fornøyd:

– Jeg synes dette er for dårlig. Det som irriterer meg mest er at vi gir bort enkle mål, sier han til TV2.

Kapteinen Niklas Roest er enig:

– Jeg er skuffet over at vi iikke kommer opp med mer desperasjon og vilje i en viktig kamp for oss. Men all kred til Lillehammer, de gjør en god bortekamp.

– Dette tapet er ekstra surt. Denne gang var vi for dårlig. Vi tapte for et bedre lag, sier Roest til VG.

Lillehammer kom til kveldens oppgjør i Sparta Amfi med 2–0 i kamper etter å ha avgjort begge ganger på «sudden death». I kamp tre fikk gjestene det langt enklere.

Vertskapet forsto tydeligvis ikke alvoret før de reduserte til 2–4 halvveis ut i siste periode.

I TRØBBEL: Sparta ligger under 0–3 i kamper mot Lillehammer. Dette bildet er fra tampen av oppgjøret da hjemmelaget forsøkte å trykke på. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Da maktet vertene å trykke skikkelig på mot slitne Lillehammer-spillere, og Niklaes Roest sørget for 3–4 med to minutter igjen å spille.

Hjemmefansen øynet et lite håp, men det varte ikke lenge. For fra egen sone satte Stephan Vigier pucken i det tomme buret da kampuret viste 58.20.

Med 5–3-seier har Lillehammer tre seirer, og Sparta må nå vinne fire kamper på rad for å komme seg til NM-finalen. Torsdag er det Lillehammer som spiller hjemme, og kan sikre avansement.

les også

- Håper på Sparta i semifinalen

På VGs spørsmål om semifinaleserien nå er avgjort, svarer Niklas Roest:

– Nei, det er det ikke. Det har skjedd større undere i hockeyverden enn at et lag vinner fire kamper på rad. Men vi har satt oss i en veldig, veldig dårlig situasjon, innrømmer Sparta-kapteinen.

– Vi må bare kjøre på og prøve å ta den fjerde, sier Lillehammers Emil Nyhus.

– Det er sterkt å vinne her i Sarpsborg. Sparta er et lag, så det tar på. Men det er gøy når det lykkes, sier Nyhus til VG.

les også

Sparta-kapteinen: Vi skal krige og aldri gi oss

Jacob Lundell Noer ordnet kampens første mål etter syv minutter av første periode, og Lillehammer fortsatte å dominere til målene rant inn mot slutten av andre periode.

Først scoret Vigier etter en herlig pasning over hodet på motstanderne fra Patrick Ulriksen. Deretter reduserte Andre Bovim, men ti sekunder før midtperioden var over scoret Lillehammer og Nick Dineen i overtall.

Emil Nyhus økte til 4–1 tidlig i tredje periode, og kampen virket punktert før Sparta-spillerne omsider våknet. Det var imidlertid for sent.

PS! Frisk Asker og Storhamar spiller i morgen kveld. Storhamar leder 2–1 i kamper der.

NM-sluttspillet, semifinale 3. kamp (best av 7):

Sparta Sarpsborg - Lillehammer 3-5 (0-1, 1-2, 2-2), sammenlagt 0-3.

1906 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (07.11) Jacob Lundell Noer (Brendan Ellis, Simen Thoresen Rønold)

2. periode: 0-2 (35.38) Stephan Joseph Vigier (Patrick Ulriksen, Sondre Bjerke), 1-2 (36.16) Patrick Bovim (Kevin Sundher, Kalle Ekelund), 1-3 (39.51) Nick Dineen (Joey Benik, Brendan Ellis).

3. periode: 1-4 (45.43) Emil Nyhus (Stephan Joseph Vigier), 2-4 (49.49) Tommy Kristiansen (Niklas Roest, Troy Neil Rutkowski), 3-4 (57.58) Niklas Roest (Henrik Malmström, Tommy Kristiansen), 3-5 (58.20) Joseph Vigier (Patrick Ulriksen)

Dommer: Roy Stian Hansen, Tommy Søstumoen

Utvisninger: Sparta Sarpsborg 2 x 2 min, 1 x 5 og 1 x 20, Lillehammer 4 x 2 min.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder