• Rangers-stjernen: - Det var skremmende

• Bestekamerat Bonsaksen: - Redd for varig mén

• Hodeskade-forsker: - Godt tegn at han stiller på pressekonferanse

OMRINGET: Hockey-journalistene kastet seg over Mats Zuccarello i Rangers Westchester treningssenter da han snakket om hodeskaden. Foto:Craig Ruttle,Ap

Zuccarello hadde hjerneblødning: - Jeg kunne ikke snakke på fire dager

Mats Zuccarello (27) fryktet det verste da han mistet taleevnen i fire dager. Det skjedde etter at han fikk en puck i hodet i Stanley Cup-matchen mot Pittsburgh.

 • Sindre Øgar
 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fem år gammel

Pucken som traff han i tinningen hadde trolig en fart på 150 kilometer i timen. Den traff så hardt at han fikk kraniebrudd og hjerneblødning. Det skjedde 24. april. Siden har han ikke snakket offentlig. Av naturlige årsaker.

En stund var språket borte. Da han møtte pressen i New York mandag var han fortsatt merket av den alvorlige skaden.

– Jeg kunne ikke snakke på fire dager. Fortsatt går jeg til logoped, og jeg føler meg mye bedre, sier Mats Zuccarello, omkranset av en skog med mikrofoner.

New York Rangers bekrefter for første gang at det er en blodansamling i hjernen som har plaget den norske Rangers-spilleren. Men at han blir helt frisk, og skal være med på sesongoppkjøring.

På spørsmål om han var redd smilte nordmannen tappert.

– Ja, jeg var redd. Det var skremmende at jeg ikke kunne snakke. Men legen forsikret meg at jeg skulle bli helt frisk igjen.

Mistet følelsen

Han forteller videre at han mistet følelsen i ansiktet og den ene armen. Lagkameratene tok det tungt. De savnet den norske løperen og humørsprederen. Kanskje var det derfor de ikke kom lenger enn til semifinalen (tapte 3–4 i kamper for Tampa Bay Lightning).

- Det var skremmende at Zucc havnet på sykehus, og ikke kunne snakke. Det var ikke lett å se, men legene har gjort en kjempejobb. Nå må vi bare se hvordan det går med ham i sommer, for vi trenger han 100 prosent til neste sesong, sier Derick Brassard til blueshirtsunited.com.

Bestekamerat Alexander Bonsaksen (Tappara Tampere) har visst om den alvorlige skaden helt siden det skjedde. Han forteller til VG at han bare kunne tekste med Zuccarello den første tiden.

Artikkelen fortsetter under bildet

KAMERATER: Alexander Bonsaksen og romkompis Mats Zuccarello på sykkel i Olympic park under OL i Sotsji i fjor. Foto:Helge Mikalsen,VG

– Jeg har vært redd for Mats, og jeg fryktet han skulle få varig mén. Det har vært en tung periode. Han vært veldig klar på at han skulle bli bra, sier Alexander Bonsaksen.

Thor Einar Andersen, tidligere landslagslege i fotball, og seniorforsker ved senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole er optimistisk på Zuccarellos vegne.

– Det er et godt tegn at han stiller på pressekonferanse, sier Thor Einar Andersen.

Han bemerker at Rangers har vært klar over risikoen for denne type skade. Og at de har hatt et profesjonelt apparat til å håndtere det.

– Det kritiske ved skaden er blitt oppdaget allerede i garderoben, og at Zuccarello er blitt tatt til CT-undersøkelse. På denne måten har man oppdaget blødning og brudd i hjerneskallen, sier Andersen.

Håper på comeback

Zuccarellos manager Kevin Skabo håper inderlig at den norske NHL-stjernen kan være på isen i All Star Game i DNB Arena 19. juni. «Zucca» skal danne lag sammen med blant andre seks NYR-spillere – i kamp mot Stavanger Oilers – årets norske sluttspillvinner.

– Mats må kjenne på dette selv, men jeg håper inderlig at dette blir hans comeback, sier Kevin Skabo.

Det så svært dramatisk ut – og Mats Zuccarello gikk rett på benken etter at han ble truffet av pucken i hodet ved Penguins-målet da det gjensto tre minutter og 58 sekunder av første periode. Etter tilsyn på benken gikk han raskt i garderoben – og returnerte ikke da andre periode startet.

I sosiale medier spekulerte amerikanske New York Rangers-supportere i om skaden kunne være karrieretruende.

Først 18. mai ble det meldt at Zuccarello var tilbake på isen i Madison Square Garden.

– Zuccarello hadde en lett trening for seg selv på skøyter. Hans status er fortsatt den samme. Han er på sidelinjen på ubestemt tid, meldte New York Rangers.

Mer om

 1. NHL

Flere artikler

 1. Zuccarellos manager: – Han er tilbake i lett trening

 2. Besøkte Zucca på sykehus: - Ikke noe hyggelig syn

 3. «Zucca»-dobbel sikret seier for Rangers

 4. Zuccarello klar for comeback

 5. Matchvinner Hagelin: – Målet var for «Zucca»

Fra andre aviser

 1. Eksperter på idrettsskade: - Tror Zucca blir helt bra igjen

  Aftenposten
 2. Rangers-sjefen: – Zuccarello er tilbake for fullt i august

  Bergens Tidende
 3. Rangers-sjefen: – Zuccarello er tilbake for fullt i august

  Fædrelandsvennen
 4. Zuccarello med kraniebrudd: - Jeg mistet evnen til å snakke

  Aftenposten
 5. Rangers vant naboduellen uten Zuccarello

  Aftenposten
 6. Rangers vant naboduellen uten Zuccarello

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no