BEST I TEST: Iron Man-vinner Petter Røste Fossen (24) tar 180 kilo i knebøy, mens lagkamerat Mats Lars Mostue (5. plass sammenlagt) og Olympiatoppens Jon Aase (t.v) passer på at han gjør det etter regelboka. Bak følger blant andre Peter Lorentzen, Mathias Trettenes og Christian Dahl-Andersen nøye med sin egen jernmann.
BEST I TEST: Iron Man-vinner Petter Røste Fossen (24) tar 180 kilo i knebøy, mens lagkamerat Mats Lars Mostue (5. plass sammenlagt) og Olympiatoppens Jon Aase (t.v) passer på at han gjør det etter regelboka. Bak følger blant andre Peter Lorentzen, Mathias Trettenes og Christian Dahl-Andersen nøye med sin egen jernmann. Foto: Øystein Jarlsbo,

Champions Hockey League starter 20. august: Stavangers jernmann merker krisen på kroppen

Petter Røste Fossen (24) vant Iron Man igjen

ISHOCKEY

Permittert fra jobben foran Oilers' CHL-premiere 20. august

Sparta vant lagkonkurransen foran Stavanger og Vålerenga

TOPPIDRETTSSENTERET (VG) Stavangers jernmann, Petter Røste Fossen (24), merker oljekrisen på kroppen, men var raskere enn noengang da toppklubbene i ishockey gjennomførte sin årlige Iron Man-konkurranse.

Publisert:

- Jeg ble permittert fra jobben i forrige uke, for et halvt år. Det er litt småkrise. Men jeg er ikke alene om å oppleve det i Stavanger, sier Petter Røste Fossen til VG.

Han har vunnet de norske toppklubbenes tradisjonelle styrke og utholdenhetstest tre ganger tidligere (se info), som Lillehammer, Rosenborg og Stavanger-spiller.

Lørdag vant han for fjerde gang sammenlagt, med 4,73 sekunder på 40 meter sprint, 56,60 centimeter i spensthopp, 10,35 minutter på 3000 meter, 180 kilo i knebøy, 120 kilo i benkpress, 33 repetisjoner i brutalbenk (mave/buk), 19 chins (opptrekk i stang) og 111 kassehopp.

Vålerengas Martin Laumann Ylvén ble nummer to individuelt, etter blant annet 160 kilo i benkpress og 10,13 minutter på 3000 meter.

Sarpsborg-laget Sparta vant lagkonkurransen sammenlagt.

Les mer om Hockey-Hulken her.

Ny rekord

Iron Man-konkurransen ble avviklet for tiende gang på rad i dag.

Petter Røste Fossen (87 kilo tung) satte lørdag formiddag ny Iron Man-rekord på 40 meter på den smale løpebanen innendørs i Olympiatoppens toppidrettssenter, som nærmest var fylt til randen av 150 til 200 muskuløse og konkurranseivrige ishockeyspillere fra Get-ligaens 10 klubber.

- Det fysiske har jeg aldri hatt så mye problemer med. Det har alltid vært der. Men jeg må utvikle spilleforståelsen. Jeg føler at jeg har mer inne enn det jeg har fått vist hittil, sier Petter Røste Fossen med tanke det som teller mest - det han skal gjøre på isen i kamp - over en kjapp lunsj etter tre øvelser.

Plaget av skulderskade

Når det gjelder Iron Man-testen - det han kan - er han ganske fornøyd med 56 centimeter i spensthopp (hans nest beste resultat noengang), 10,34 minutter på 3000 meter er 13 sekunder svakere enn i fjor og 4,73 sekunder på 40 metere er som sagt rekord.

Han er imidlertid spent på hvordan det skal gå i knebøy og benkpress. Han pådro seg nemlig en lei skade i venstre skulder for en uke siden. Han skulle skjerme pucken under en treningsøkt på isen, og så sa det pang.

- Jeg kan ikke presse den for mye. Det gjør ganske vondt. Jeg har ikke trent overkroppen på et par uker, sier han.

Bakgrunn: Stavanger Oilers overrasket alle i Champions Hockey League forrige sesong.

Permittert - NAV

Rett etter at siste kyllingbit er fordøyd, legger han en stang med 180 kilo vekter over skuldrene og løfter den ganske greit fra sittende til stående stilling.

At han står uten jobb ved siden av sin 50 prosent stilling som ishockeyspillere hos regjerende dobbeltmester Stavanger Oilers, er heller ikke noe han oppfatter som alt for tungt.

Han er permittert et halvt år, hvilket betyr at han må gå til NAV for å få andre halvpart av lønnen sin.

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen (54) svarer «ikke som jeg vet» på VGs spørsmål om Norges desidert beste ishockeylag de siste årene - også i Iron Man - har merket noe til «oljeknekken» med hensyn til sponsorer og publikumsinteresse.

Hockeygutta måtte betale for å trene på Olympiatoppen (det løste seg etter VGs sak) - les her.

Landslagssjefen imponert

- Men den har fått ringvirkninger i Stavanger (by) og jeg håper det ikke går for mye utover enkeltfamilier. For klubbens del går det helt OK når det gjelder sponsoratene, men de som har plasser i VIP-boksene vil kanskje være litt mer forsiktig med kredittkortene og ta bussen hjem fra kamp, sier Petter Thoresen.

- Og det kan jo være slik at folk i vanskelige perioder vil synes det er fint å ha noen å heie på og et lag å samle seg rundt, tilføyer Norges mest suksessrike klubbtrener.

(Saken fortsetter under videoen)

Landslagssjef Roy Johansen (55) mener Stavanger, igjen, «ser bunn solid ut» foran klubbens første kamp i europeiske Champions Hockey League mot tsjekkiske Ocelari Trinec torsdag 20. august, hjemme i Dnb Arena.

- Stavanger har kjørt hardt hvert år. De var veldig bra på 3000-meteren, sier Roy Johansen - som også lot seg imponere av Spartas seiersesultater i lagkonkurransen.

Storhamar, som ble nummer to i serien og sluttspillet bak Stavanger, er Norges andre lag i CHL. Hamar-klubben spiller sin første CHL-kamp hjemme i Hamar OL-Amfi mot tsjekkiske Sparta Praha 20. august.

- Vi er bedre trente mot hockey. Mange av spillerne har vært sterkere før. Men man trenger ikke være en maskin i benken (benkpress) for å bli bedre på isen. Vi har prioritert blant annet eksplosivitet, og vi har ikke løpt så mye langt, sier Petter Røste Fossen - samtidig som han påpeker at flere av Stavangers spillere, sammenliknet med i fjor, løp 3000-meteren i Iron Man på under 11 minutter.

PS! Get-ligaen starter 12. og 13. september.