STORHAMAR-JUBEL: Lars Løkken Østli og Jens Jakobs er blant dem som kan glede seg over åttendedelsfinale i CHL. Bildet er fra en kamp nylig.
STORHAMAR-JUBEL: Lars Løkken Østli og Jens Jakobs er blant dem som kan glede seg over åttendedelsfinale i CHL. Bildet er fra en kamp nylig. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Storhamar-bragd: Videre i Champions Hockey League

ISHOCKEY

(Storhamar-Ocelari Trinec 6–2) Puckene føk Storhamars vei tirsdag kveld. Nå er hamarsingene klare for cupspillet i ishockeyens Champions League - på bekostning av Patrick Thoresens gamle klubb Djurgården.

Publisert: Oppdatert: 16.10.18 22:19

– Dette er ekstremt kult å klare dette, sier Storhamar-kaptein Thoresen til VG.

– Etter de fire første kampene så det mørkt ut, men med seieren i Tsjekkia for ei uke siden, øynet vi absolutt muligheten.

Finske Tappara gjorde sin del av jobben ved å slå Djurgården 5–1, og med senere kampstart visste Storhamar at de kunne gå videre med seier over tsjekkerne. De fikset den jobben greit: 6–2 seier og er dermed klare for åttendedelsfinalen i CHL.

– Jeg er veldig stolt og føler at jeg har rett til å være det, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström til VG tirsdag kveld.

– Dette er moro for hele norsk hockey og selvfølgelig spesielt for oss.

– Norge er en liten nasjon i europeisk sammenheng, og vi trakk tre tøffe lag i dette gruppespillet.

Storhamar-treneren innrømmer at brødrene Patrick og Steffen Thoresen var viktige mot Trinec:

– Ja, de leder oss i ord og handling. De elsker slike kamper, ler Söderström.

Storhamar kjørte ut i et voldsomt tempo og ledet 3–0 etter en drøy periodes spill i Hamars OL-amfi. Lars Løkken Østli, Martin Rønnild og Steffen Thoresen sto bak scoringene.

Tsjekkerne reduserte to ganger, men det sto 4–2 etter to perioder takket være scoring av Aaron Irving - etter Patrick Thoresen-pasning. Lagkaptein Thoresen satte selv inn 5–2 i 3. periode. Så satte lillebror Steffen Thoresen 6–2 i åpent mål.

Håpet om avansement på Hamar var nesten borte, men takket være 3–2-triumf over Trinec i Tsjekkia for ei uke siden ble CHL-drømmen gjenopplivet for Storhamar, som endte med ni poeng mot Djurgårdens åtte.

– Selv om Trinec ikke hadde noe å spille for, er jeg veldig fornøyd med måten vi håndterer dem. Det er et godt lag i Europa, sier Storhamar-trener Söderström.

– Serien er førsteprioritet for oss, men spillet i Europa er krydder som jeg tror gjør oss bedre.

Åttendedelsfinalen trekkes fredag kl. 12.00. Patrick Thoresen er stolt over Storhamar-bragden:

– Det er et nytt format med færre lag, slik at denne turneringen er mer spisset enn tidligere.

Her kan du lese mer om