Zuccarello i fyr og flamme da Rangers vant på straffer

(San Jose Sharks–New York Rangers 3–4 etter straffeslag) Mats Zuccarello (31) var høyt oppe og lavt nede i bortekampen mot San Jose Sharks: Mesterlig scoring, lekker målgivende pasning og bom i straffeslagkonkurransen – der backen Kevin Shattenkirk avgjorde for Rangers.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mats Zuccarello har dermed gjort fem målpoeng i løpet av de siste fem kampene. Etter 12 kamper topper han New York Rangers’ interne målpoengliga med 10 poeng (3 mål/7 målgivende) sammen med svenske Mika Zibanejad (5/5).

New York Rangers har imidlertid hatt en tøff sesongstart, og sto med kun syv poeng etter 11 kamper foran nattens oppgjør mot San Jose Sharks. Hjemmelaget var favoritter før kampen som startet 03.30 norsk tid.

Men i oppgjøret på vestkysten var det Rangers som trakk det lengste strået, etter en fartsfylt og fryktelig spennende hockeykamp.

Sett denne? Fra sist kamp mot Sharks:

les også

Zucca med straffemål og to målgivende

Etter at Brent Burns sendte hjemmelaget i ledelsen, utlignet Zuccarello etter bare fire minutter. Han dro pucken inn i Sharks’ sone, dro av Justin Braun og fyrte av gårde et skudd fra distanse. Pucken snek seg bak San Jose Sharks-målvakt Martin Jones og i mål.

Det var nordmannens tredje scoring for sesongen.

Etter en målløs 2. periode, snudde Rangers kampen tidlig i den tredje perioden. Chris Kreider satte inn 2–1 minuttet ut i perioden da han fant nettmaskene etter en lekker pasning fra Brady Skjei.

les også

Zucca-ros fra lagkamerat etter to scoringer da Rangers vant:–Han gjør alle rundt seg bedre

Men igjen kjempet Sharks seg inn i kampen.

Timo Meier utlignet etter halvspilt tredje periode, før Zuccarello igjen var involvert i scoring. Mika Zibanejad vant en drop i Sharks’ sone, før han fant en vidåpen Zuccarello rett foran mål. Uselvisk slapp nordmannen pucken en liten meter til Kreider, som kriget inn pucken fra kloss hold.

Rangers lå godt an til å vinne sin andre kamp i ordinær tid for sesongen, men Tomáš Hertl ville det annerledes. Med 1.3 sekunder igjen av kampen, og uten målvakt, banket tsjekkeren inn utligningen bak en sjanseløs Henrik Lundqvist.

Etter en målløs overtidsperiode på fem minutter, der begge lag hadde store muligheter til å avgjøre oppgjøret, var det på straffer kampen skulle avgjøres. Etter fem bom totalt, deriblant fra Zuccarello, var det Kevin Shattenkirk på den sjette straffen som avgjorde for Rangers.

Zucca prøvde å lure målvakt Jones på sitt forsøk, men han lot seg ikke lure og nordmannen satte pucken utenfor. Det gjorde likevel lite, for Rangers tok en sterk borteseier mot laget som ligger på 5. plass i vest. Det var Rangers’ første seier på bortebane denne sesongen, og de slo tilbake etter 3–4-tapet for LA Kings natt til søndag, der de slapp inn i siste minutt.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med måten vi svarte på tiltale på. Vi spilte en veldig god kamp mot et veldig godt lag, uttalte målvakt Lundqvist etter oppgjøret.

– Måten vi spilte på gjorde at vi fortjente denne seieren. Å slippe inn scoringen på tampen var tungt, men vi gjorde en god jobb med å fortsette. Vi gjorde det hele kampen, sa Shattenkirk, som avgjorde det hele.

Dermed har nå Rangers fire seirer (en etter ordinær tid, tre etter overtid) og åtte tap en drøy måned ut i NHL-sesongen. De ligger på 14. plass i øst. De avslutter sin «roadtrip» med bortekamp mot Anaheim Ducks natt til fredag. Kampstart 03.00 norsk tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder