Mats Zuccarello går til Dallas: - Kan ikke takke dere nok

Dallas Stars er den nye klubben til Mats Zuccarello (31). Kanskje kommer debuten allerede søndag.

– Det har vært ni fantastiske år! New York, dere har gitt meg så mye og jeg kan ikke takke dere nok. Jeg har spilt med så mange fantastiske spillere og møtt så mange mennesker jeg kan kalle familie i dag, skriver Oslo-gutten på Facebook.

Det er Dallas Stars som bekrefter overgangen natt til søndag. Noe tidligere hadde TSN-journalisten Bob McKenzie vært først ute med nyheten.

– Nå ser jeg frem til å komme til Dallas og skape nye minner. Jeg gleder meg til et nytt kapittel i livet! Men jeg vil alltid ha New York i hjertet mitt, fortsetter «Zucca».

Keeperlegenden Henrik Lundqvist twitrer at Zuccarello «har vært en av mine mest unike lagkamerater».

Zuccarello spilte ikke lørdagens kamp i Madison Square Garden mot New Jersey, men benyttet anledningen til å takke støtteapparatet i klubben.

Han kunne ikke gi noen kommentar da VG møtte ham etter kampen.

Fansen var knust:

– Dette er sterkt for meg. Jeg klarer ikke å holde tårene tilbake. Uansett hvor han går, så vil han være i våre hjerter, sier Denise Answini fra New York.

Både hun og ektemannen Mark hadde tatt på seg hver sin Zuccarello-drakt i håp om å få se han for siste gang som Rangers-spiller mot New Jersey Devilslørdag.

les også

Nå forsvinner Zuccarello: - Klarer ikke å holde tårene tilbake

I bytte for Zuccarello får New York Rangers to valg i NHL-draftene i 2019 og 2020.

Overgangsfristen går ut mandag, men Zuccarello er altså allerede klar. Det kan bety at han kommer til å spille for Dallas allerede i Chicago søndag, ifølge ishockeynettsiden nitten.no. Alternativt blir debuten for Dallas mot Las Vegas tirsdag.

Ifølge samme Bob McKenzie beholder Rangers 30 prosent av lønnen til Zuccarello.

Når det gjelder «betalingen», så er avtalen altså at Rangers får to draftvalg:

* 2. rundevalg 2019 (blir 1. rundevalg om Dallas vinner to runder i sluttspillet og Zuccarello spiller 50 prosent av kampene).

* 3. rundevalg 2020 (blir 1. rundevalg hvis Zuccarello forlenger).

Jim Nill i Dallas Stars trekker i en uttalelse frem Zuccarellos tempo, ferdigheter, konkurranseinstinkt og innsatsvilje.

– Zuccarello er en topp 6-løper i denne ligaen. Han vil forbedre laget vårt på flere måter, sier Nill. Med «topp 6» mener han en som kan spille i de to beste rekkene i laget.

Mats Zuccarello

Roy Ulvmoen, kjent fra podcasten NHLprat, sier natt til søndag dette til VG:

– Personlig ville jeg sett Zuccarello i et annet lag. Selv om Dallas med denne traden viser at de vil til sluttspillet, ser jeg på dem som en av de svakeste utfordrerne hvis de kommer seg inn i sluttspillet.

– De har et ganske topptungt lag som mangler en del bredde offensivt, så han vil komme til et lag der han må ta mye ansvar og vil få et stort forventningspress på seg fra start. Men det er nok godt for Zuccarello å få avklart denne situasjonen nå, og kan spille i et lag med vinnerambisjoner, det tror jeg kler han godt, sier NHL-eksperten.

– Selv om fansen mister en favoritt, skal Rangers alt i alt være godt fornøyd med avtalen, mener Roy Ulvmoen.

Dallas Stars ligger i øyeblikket på sluttspillplass, men det er jevnt, og fortsatt gjenstår over 20 kamper i grunnserien.

les også

Følg Mathias Emilio Pettersens jakt på NHL-drømmen live på VG+

Pluss content

Dallas er den tredje største byen i delstaten Texas. For nordmenn flest er kanskje byen best kjent som stedet der president John F. Kennedy ble skutt og drept i 1963. Byen har lag i alle de store amerikanske lagidrettene.

Zuccarello har 352 målpoeng på 509 grunnseriekamper, og 31 målpoeng på 60 sluttspillkamper for Rangers.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder