TIL NORGE: Mats Zuccarello skal spille OL-kvalifiseringen for Norge på hjemmebane.
TIL NORGE: Mats Zuccarello skal spille OL-kvalifiseringen for Norge på hjemmebane. Foto: Pontus Höök, VG

Landslagssjef Roy Johansen bekrefter: – «Zucca» spiller OL-kvalifisering

ISHOCKEY

Ifølge nåværende landslagssjef Roy Johansen, kommer Mats Zuccarello (28) hjem til Norge for å spille OL-kvalifisering i begynnelsen av september – under den nye landslagssjefen, Petter Thoresen.

Publisert: Oppdatert: 03.03.16 12:11

– Han spiller OL-kvalifisering, sier Roy Johansen til VG. Norge møter Frankrike, Italia og Kasakhstan i turneringen på Jordal Amfi i Oslo. Kun vinneren kvalifiserer seg til OL.

Kollisjon

Men noe av poenget med spørsmålet rundt Zuccas eventuelle deltakelse handlet om – nok en – kollisjon med «Amerika»: Det er NHLs eget World Cup i Toronto en drøy uke senere, og Mats Zuccarellos klubb, New York Rangers, har ikke alltid vært like overbegeistret over at nordmannen spiller landskamper.

Nå skal «Zucca» spille for Europa i NHLs World Cup.

– Han spiller i begge turneringene, sånn har jeg forstått Zucca, sier Roy Johansen. Han gir seg etter A-VM til våren, tar over Vålerenga, mens Petter Thoresen er ny landslagssjef fra før OL-kvaliken på hjemmebane i september starter.

Ble skadet

Mats Zuccarello har ikke deltatt i et VM siden 2010. Og han ble skadet i OL-kamp mot Østerrike. I NHL-klubbene er det NHL og deres egne turneringer som gjelder, de har ikke all verdens respekt og sansen for det internasjonale ishockeyforbundet, og vil helst at spillerne deres skal være i Nord-Amerika og spiller der. Hele tiden.

I teorien kan sesongen til Mats Zuccarello og New York Rangers være ferdig i midten av juni, så skal han altså starte treningsleir med Norge i august, spille OL-kvalik, så NHL-World Cup og hundre kamper på de neste syv månedene med klubblaget sitt.

Her kan du lese mer om