OPPTUR: Ringerike jubler her for mål mot Frisk Asker. Laget har startet sesongen bra.
OPPTUR: Ringerike jubler her for mål mot Frisk Asker. Laget har startet sesongen bra. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Imponert ekspert: – Ringerike har overgått alles forventninger

ISHOCKEY

Mange trodde Ringerike skulle bli en kasteball i årets Get-liga. Det har de motbevist i starten.

Publisert: Oppdatert: 09.10.18 16:05

– Ringerike har imponert. De har vært langt bedre enn mange fryktet. Det er gledelig for ligaen. Både sportslig og publikumsmessig. De har jo hatt over tusen tilskuere på flere kamper, sier Bjørn Erevik, TV 2s hockeyekspert.

Etter de ni første Get-ligakampene i klubbhistorien står Ringerike med syv poeng. Det gjør at de «bare» ligger nest sist med Manglerud bak seg.

– De har overgått alles forventninger. Til og med sine egne kanskje. To skalper mot lag som er tippet helt i toppen av tabellen er sterkt, sier Erevik.

Slo Frisk og VIF

Skalpene han sikter til er triumfene mot Frisk Asker og Vålerenga på straffer. Før sesongen trodde enkelte at Ringerike ikke skulle ha noe å stille opp med på øverste nivå.

– Etter det stygge 8–2-tapet mot Lillehammer tenkte folk at boblen sprakk litt, men de har fortsatt med gode kamper tross skader på viktige spillere. Det er veldig gøy, mener Erevik.

Han sliter med å huske et nyopprykket lag som har sett så bra ut.

– Oilers var ikke noe kasteball de, men der var det andre forutsetninger og høyere budsjett. Den historien kan vi ikke sammenligne med sånn sett, sier Erevik.

Tirsdag klokken 18.30 venter Sparta i Sarpsborg.

– Det blir en tøff match, men de har vist at de kan spille jevnt med alle. Med bra overtall- og keeperspill, som de normaltsett er gode på, kan de absolutt gi Sparta kamp, mener Erevik.

Sjekk naken-straffene:

VGs tips: Roest-scoring

Sparta naturligvis gitt et stort favorittstempel i kampen mot Ringerike. Oddsen frister naturligvis ikke, da vi så langt har sett gjestene skape problemer for mange lag så lang denne sesongen.

Dermed ser vi til målscorerspillene. Synes 3,00 i odds på Niklas Roest er interessant. Nordmannen dunket inn poeng forrige sesong, og det er ventet at han vil gjøre mange også i år. Fin anledning til å pynte på målkontoen her.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om