«NYE Shampo»: Tom André Jacobsen blir litt flau over alt skrytet. Men lokkene er uansett i orden. Foto: Scanpix

Vålerengas «nye Shampo»

JORDAL AMFI (VG Nett) Tom André Jacobsen (21) har både ferdighetene og de lyse lokkene i orden. Men for å bli like god som helten «Shampo» må han fetes opp.

Jørgen Meberg Gilbrant
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Vålerengas Tom André Jacobsen har storspilt i årets sluttspill. I dagens finale mot Stavanger var han igjen en av de beste på isen da Vålerenga vant 5-3.

Les referat fra finalekampen her!

Det er ingen tvil om hvem som er forbildet til Vålerengas supertalent.

- «Shampo» har vært forbildet mitt siden jeg var liten, sier Tom André til VG Nett.

Skal fetes opp!

Trener Knut Jørgen Stubdal forteller om en 21-åring «som ikke gjør feil» og som er 100 prosent å stole på. Idol og trener Espen «Shampo» Knutsen kaller Tom André «ekstremt smart».

ORIGINALEN: Espen «Shampo» Knutsen skryter av Tom André Jacobsen - og på dette bildet fra 1997 ser vi også hvor 21-åringen har fått inspirasjon til sveisen. Foto: Scanpix

- Tom André har bare blitt bedre og bedre utover i sesongen, det er fantastisk morsomt å se, sier Espen Knutsen.

- Ser du litt av deg selv i ham?

- Ja, det gjør jeg. Men jeg var vel litt kvikkere. Han mangler ennå litt fart og styrke, forteller «Shampo», som selvsagt har planen klar for hvordan Tom André skal løfte seg de siste hakkene.

- Han skal fetes opp til sommeren!

Tom André har vokst opp i Vålerenga og vunnet flere NM-gull som junior. I fjor fikk han sin første sluttspillseier som senior, men det er først i år han har slått skikkelig igjennom.

- I år har jeg fått tillitt og det betyr utrolig mye for meg. Jeg er mye tryggere i år, og samarbeidet med Mathis Olimb og de andre i rekka mi er fantastisk.

Har flyskrekk

Men det er ikke bare på isen Tom André kan minne om «Shampo» med sin lave feilprosent og smarte pasninger. Lokkene henger også riktig så langt ned i nakken.

- Jeg har jo spart litt til sluttspillet! gliser Tom André mens lagkameratene slenger noen meldinger. Men etter NM ryker lokkene, sa venter også blodslitet til forbilde «Shampo» & co.

Vålerenga leder 2-0 i finalekamper etter kveldens seier. Lørdag spilles tredje finale i Stavanger, før det blir to nye kamper i Jordal Amfi. Det er ingen tvil om at Tom André håper det ikke blir en ny tur til Stavanger.

- Jeg har skikkelig flyskrekk, så jeg håper virkelig at vi klarer å avgjøre i en av de to neste hjemmekampene.

For ordens skyld: 29. mars spilles den femte NM-finalen. Da fyller Tom André 22 år.

PS! Fredag klokka 12.00 kan du møte Aleksander Nervik tett på nett. Send inn spørsmål nå!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder