INVOLVERT: Mats Zuccarello Aasen var god i starten av kampen, men måtte i garderoben etter å ha fått en puck i hodet. Foto:Elsa,AFP

«Zucca» skadet – Rangers sikret kvartfinale

NEW YORK (VG) (NY Rangers-Pittsburgh Penguins 2-1, etter sudden death) Mats Zuccarello (27) måtte gi seg etter å ha fått pucken i hodet, men Rangers klarte likevel å sikre seg kvartfinalebillett - på overtid.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det så dramatisk ut - og Mats Zuccarello gikk rett på benken etter at han ble truffet av pucken i hodet ved Penguins-målet da det gjensto tre minutter og 58 sekunder av første periode.

Etter tilsyn på benken gikk han raskt i garderoben - og returnerte ikke da andre periode startet.

Kort tid etter meldte Rangers at nordmannen ikke kom til å komme tilbake på isen i nattens kamp.

Les også:Matchvinner Hagelin: – Målet var for «Zucca»Hagelin avgjorde

I et fullsatt Madison Square Garden var det feststemning og spenningen var i høyspenn: Dersom hjemmelaget sikret seier ville de sikre billett i kvartfinalen i den prestisjefylte Stanley Cup.

Og publikum fikk valuta for pengene:
Det sto 1-1 etter normal spilletid, og dermed gikk kampen til overtid og sudden death. Til slutt var det New York Rangers som trakk det lengste strået da svenske Carl Hagelin satte pucken bak Penguins-målvakt Marc-Andre Fleury. Dermed vant Rangers serien 4-1 i kamper, og er klare for kvartfinale.

Etter kampen sa Rangers-trener Alain Vigneault at Zuccarello nå undersøkes.

Les også:Zuccarello om VM-spill: – Håper jeg slipper å tenke på det

Vant fire av fem

Det var hjemmelagets nummer 21, Derek Stepan, som åpnet ballet etter drøye fire minutters spill av første periode. Zuccarello spilte bra før han ble skadet, og fikk mye skryt fra kommentatorene.

Neste mål kom i andre periode. Da det gjensto to minutter og 37 sekunders spill satte bortelagets Nick Sparling pucken bak Rangers' svenske målvakt Henrik Lundqvist. Dommerne måtte trekke seg tilbake for å vurdere om Spaling aktivt brukte hånden mot pucken, men konkluderte med at han ikke gjorde det.

Det ble ingen mål i den tredje perioden, og lagene måtte for andre gang på fem kamper ut i sudden death. Der satte Carl Hagelin punktum etter elleve målløse minutter.

I kvartfinalen møter Rangers enten Washington Capitals eller byrival New York Islanders. Washington leder foreløpig 3-2 i kamper og vil være klare som Rangers-motstander dersom de vinner på bortebane i morgen kveld norsk tid.

Les også:Superduellen Thoresen - Zucca: 3-3

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder