BETYDNINGSLØST: Dramatisk rundt Henrik Lundqvist i Rangers-buret. Men for første gang på 14 år spilte New York-laget i natt en kamp uten å være med i sluttspilldiskusjonen.

BETYDNINGSLØST: Dramatisk rundt Henrik Lundqvist i Rangers-buret. Men for første gang på 14 år spilte New York-laget i natt en kamp uten å være med i sluttspilldiskusjonen. Foto: Nick Wass / TT / NTB Scanpix

Historisk kamp for Zucca & co - men ikke på en hyggelig måte

(Washington-New York Rangers 3–2 etter overtid) For første gang på 14 år spilte New York Ranges en kamp uten å være med i sluttspilldiskusjonen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Allerede før nattens match mot Washington Capitals var det klart at Mats Zuccarello og hans lagkamerater ikke kommer til årets NHL-sluttspill.

Det er første gang det skjer i Henrik Lundqvists tid i Rangers. Den svenske målvakten har vært i New York siden 2005–2006-sesongen.

Riktignok kom ikke Rangers til playoff i 2010 heller, men den gang var de fortsatt med i kampen om plass i sluttspillet da den siste grunnseriekampen gikk.

les også

Svensk tenåring imponerte: Scoret mål i sin første NHL-kamp

Henke har 801 kamper over 13 sesonger i Rangers-drakten - og alle har hatt betydning - før i natt.

Tallene videre for svensken: 129 sluttspillkamper, seks triumfer i kamp nummer syv, tre conference-finaler og én Stanley Cup-finale.

Naturlig nok er det derfor også første gang i Zuccarellos Rangers-tid at de ikke kommer til playoff.

les også

NHL-drama i natt: – Det merkeligste målet jeg har sett

– Vi har vel visst et par uker at det kom til å ende slik - uten sluttspillplass, sier Lundqvist til nhl.com.

– Men du må gjøre ditt beste selv om situasjonen er slik, mener svensken.

Ifølge nhl.com spilte Rangers sist en betydningsløs grunnseriekamp den 3. april 2004, da Washington ble slått 3–2. I 2004–2005 var det lockout og intet spill.

Mot Washington Capitals natt til skjærtorsdag så det ut som om Rangers skulle vinne. Men 18.55 ut i tredje periode utlignet Capitals ved Lars Eller, og bare 38 sekunder ut i overtid avgjorde Jevgenij Kuznetsov for vertene til 3–2.

les også

Martinsen havnet i bråk etter ny knallhard takling

Mats Zuccarello hadde dagen da skuddene traff stengene og ikke gikk inn. Han noterte seg ikke for hverken scoring eller assists for Rangers.

Kevin Hayes og Ryan Spooner sto bak Rangers’ mål.

Resultater i natt:

Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 4–3, Washington Capitals-New York Rangers 3–2 (etter overtid), Colorado Avalanche-Philadelphia Flyers 1–2, Vegas Golden Knights-Arizona Coyotes 2–3.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder