Norge utklasset av Finland: - Vi blir spilt ut av hallen

HERNING/OSLO (VG) (Finland - Norge 7 - 0) De finske NHL-stjernene gjorde etter hvert som de ville og Norge ble statister i VMs tredje kamp. Etter kampen strakk de norske spillerne hendene i været og erkjente klasseforskjellen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er kjedelig og ikke noe kult. Vi blir spilt ut av hallen. Det er ikke noe gøy det her, sier Alexander Bonsaksen til VG etter kampslutt.

Det var en skuffet norsk gjeng som ruslet inn i pressesonen etter kampslutt. Men nå vil de riste av seg skuffelsen raskest mulig.

– Vi får bare stå i det og møte opp på jobb igjen i morgen. Vi var dårlige i dag og møtte et godt hockeylag. Vi må komme ut helt annerledes mot Canada, fortsetter backen og viser til den neste knalltøffe kampen som spilles torsdag.

les også

VM-analyse: Sjanseløse, sjanseløse – nesten sjanseløse

Sjefen var skuffet over hvordan så ut i kampen mot sterke Finland.

– Det var en forferdelig andreperiode. Vi flyr rundt der og ser på pucken. Vi slipper til altfor mange store sjanser. I dag glapp det sterkt, sier landslagssjef Petter Thoresen da VG spør om hva han syntes om prestasjonen til laget i –7-tapet.

Holøs skadet?

– Hvordan bygger du opp igjen gutta nå?

– Alle som sikkert har snakka med deg er skuffet over seg selv. Tallet vi taper med er selvfølgelig stygt, men vi må snakke om oss selv og hva vi kan forbedre. Vi må heve oss og ta mer kamp mot de store nasjonene.

Den svært viktige backen Jonas Hølos gikk av banen med tre minutter igjen av kampen. Thoresen kunne ikke si noe om skadeomfanget i intervjuet etter kampen.

– Blir han borte resten av mesterskapet er det svært kritisk, melder Espen «Shampo» Knutsen i Viasats studio.

– Skaden ser ut til å være av mindre art og vurderes videre ut over kvelden og morgendagen, sier Ole Fosse i en uttalelse til den norske pressen som er på plass i Herning.

Klasseforskjell

På papiret er det klasseforskjell mellom Norge og Finland og det tok ikke lang tid før det viste seg også på isen. Allerede før fem minutter var spilt måtte målvakt Lars Haugen hente ut den første pucken fra nettet.

En effektiv kontring regissert av supertalentet Sebastian Aho og avsluttet av Veli-Matti Savinainen sørget for 1–0 bak en ikke helt sjanseløs Haugen.

les også

Norge holdt hodet kaldt og slo Tyskland etter straffeslag: – Som natt og dag

Tre minutter senere forsøkte Niklas Roest å drible seg ut fra egen sone, med katastrofalt utfall - Marko Anttila snappet pucken lett og styrte inn tomålsledelse uten særlige utfordringer. En ren gavepakke fra den norske løperen.

Norge klarte å holde unna resten av første periode - men det var «griseflaks», meldte Bonsaksen til Viasport i pausen.

Stygt resultat

Andre periode ble en ren massakre. Perioden var ikke fire minutter gammel før både Kasperi Kapanen og Teuvu Teräväinen hadde scoret hvert sitt, Norge fikk to mann utvist og måtte på et tidspunkt spille med tre mot fire - og Finland lekte seg til to nye scoringer før det andre intermezzoet.

les også

Her er ishockey-VMs 10 største stjerner

Pluss content

Fire målscorere fra NHL og to fra KHL – to ligaer Norges VM-tropp ikke har noen representanter fra – viste hvor stor kvalitetsforskjell det var mellom de to lags spillere.

Kampen var avgjort midtveis i andre periode og det var til slutt bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Norge jaktet redusering og seier i det minste i den tredje perioden. I stedet ble det 7–0 til finnene i undertall, skade på nøkkelspilleren Jonas Hølos og en helmørk norsk aften.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder