15-åringer i masseslagsmål under hockeykamp

  • Therese Bongard
Publisert: Oppdatert: 23.12.06 11:29

Del saken på:

Lenken er kopiert
ISHOCKEY

Forelder ropte «jævla homo» etter spiller

(VG Nett) Blåmerker og en tilskuer med hjernerystelse ble resultatet i treningskampen mellom 15-åringene fra Lillestrøm/Skedsmo og Furuset Ishockey, etter at det brøt ut masseslagsmål på isen.

Onsdagens treningskamp mellom ungdomslagene gikk ifølge rb.no rolig for seg helt frem til 3. periode. Da fikk enn av Lillestrøm/Skedsmo Ishockeyklubbs (LSI) spillere en utvisning.

Og da spilleren skulle ut på banen igjen, skal en av foreldrene til Furuset-spillerne ha ropt «jævla homo» etter den 15 år gamle gutten.

Truffet av hjelm

LSI-spilleren reagerte kraftig på tilropet. Han skal først ha forsøkt å kaste kølla opp på tribunen, deretter kastet han hansken og til slutt traff han en tilskuer med hjelmen, skriver rb.no.

Tilskueren skal ha fått hjernerystelse.

Hendelsen førte til fullt slagsmål på isen, og dommerne måtte til slutt sende samtlige spillere i garderoben og avlyse kampen.

Munnkurv

På hjemmesiden til guttelaget fra LSI, skriver lagets trener at « Jeg vil nøye meg med å kommentere det sportslige, for det som skjedde ut over det har ingenting i en ishall å gjøre ».

I ettertid har klubbene i fellesskap gitt hverandre og dommerne munnkurv.

- Vi ønsker ikke å kommentere dette noe mer. Saken er oversendt Norges Ishockeyforbund som nå sitter på alle fakta. Vi har blitt enige om å overlate saken til dem, sier leder i LSI, Frode Tørvik til VG Nett.

- Må jobbe med foreldrene

Tørvik kommer nå til å ha en full gjennomgang innad i klubben, men presiserte overfor rb.no fredag at guttene på laget ikke har noen historie som bråkmakere.

Klubblederen mener videre at Furuset må jobbe med foreldrene.

Furuset Sportsklubb sier til rb.no at de ikke ønsker å henge ut noen av 15-åringene, og vil vente på rapporten fra Norges Ishockeyforbund før de gjør noe i det de kaller en «vanskelig sak».