KULTUR: Ole-Kristian Tollefsen (t.h.) mener det er kultur for harde tak i NHL. Her er han i kamp med St. Louis Blues' Bill Guerin. Foto: AP
KULTUR: Ole-Kristian Tollefsen (t.h.) mener det er kultur for harde tak i NHL. Her er han i kamp med St. Louis Blues' Bill Guerin. Foto: AP

Tollefsen kalles «Norwegian nightmare»: - Jeg er snill som et lam

ISHOCKEY

Ole-Kristian Tollefsen har markert seg med mange slåsskamper i NHL. Han tar sterk avstand fra vold - men kommer trolig til å fortsette å slåss.

Publisert:

- Dette har alltid vært en del av sporten her, og jeg tror det alltid kommer til å være det. I min spillestil hender det ofte at jeg må stille opp for en hard takling eller noen av mine egne lagkamerater. Så det er derfor jeg har de fightene jeg har, svarer Ole-Kristian Tollefsen på spørsmål fra en VG Nett-leser.

Ole-Kristian Tollefsen stilte Tett på nett natt til fredag:Les hele intervjuet her!

Leserne hadde sendt inn flere hundre spørsmål, og mange gikk på dette med slåssing. NHL er mer fysisk enn norsk hockey, og slåsskampene hans har fått bra med dekning i norske medier. De har også blitt lagt merke til i Amerika - og Tollefsen kan avsløre at han har blitt kalt «Norwegian nightmare» i Hockey News.

- Jeg vet ikke helt om jeg liker det. Men, men, skriver Tollefsen.

En leser mente at atferden på isen ville ført til mye tid i fengsel om det skjedde på gata.

- Ja, det kan nok stemme, men jeg er snill som et lam utenfor isen;) Vold er overhodet ikke svar på noe som helst problem. Men i ishockey er det en del av kulturen, forteller han.

Liker «Wedding Crashers"

Columbus-spilleren er 95 kilo og taklinger er en av de store spesialitetene hans.

Nordmannen brukte flere timer på å svare leserne og forteller utfyllende om livet i NHL. Natt til søndag møter han Patrick Thoresen og Edmonton Oilers. Det gleder han seg veldig til.

Han avslører også at «Wedding Crashers» er en av hans favorittfilmer - og han forteller hvem som er favorittdama hans.

En leser lurte også på hvem Tollefsen mener er den beste spilleren i hele NHL.

- Jeg ser spillere som Crosby og Ovechkin gjøre det utroligste med pucken, men den som jeg har spilt imot og er vanskeligst å få tak i pucken fra er nok Thornton i San José.

Her kan du lese mer om