JA, VI ELSKER «ZUCCA»: Øverst fra venstre: Kajsa Holm (25) og Fredrik Asplund (30). Nederst fra venstre: Dino Tetu (50) og Tod Baldino (41). Til høyre: Gina Mercatili (25). Foto:MARIANNE VIKÅS,

Rangers-fansen: Derfor elsker vi «Zucca»

NEW YORK (VG) Mats Zuccarello (27) har lenge hatt en høy stjerne blant Rangers-fansen, men etter at han signerte ny kontrakt har de trykket ham enda tettere til brystet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg elsker Zuccarello! Elsker ham for lidenskapen hans og for at han signerte ny kontrakt. Han er virkelig en «blueshirt» og en favoritt blant fansen, sier Gina Mercatili (25).

VG møtte henne i Madison Square Garden like før nattens kamp mellom New York Rangers og Los Angeles Kings startet. Hun var en av mange Rangers-fans som var ikledd Zuccarellos drakt nummer 36.

– Og så elsker jeg ham fordi han viser at han elsker byen vår som en ekte newyorker. Jeg ble så vanvittig glad da han signerte ny kontrakt. Det er umulig å se for seg Rangers uten Zuccarello, sier Mercatili.

– Hva er det med spillestilen hans som appellerer til deg?

– Han er hurtig, aggressiv, går på mot mål - og han er en lagspiller.

De siste kampene har Rangers-fansen i Madison Square Garden jublet hver gang nordmannen har hatt pucken i en hyllest og takk for at han blir værende hos dem.

– Spiller med hjertet

At nordmannen blir stadig mer populær merkes også godt i NHL-supporterbutikken på 6th avenue på Manhattan.

MÅÅÅL! Kampen var ikke mer enn 51 sekunder gammel da Mats Zuccarello scoret, men det holdt ikke til seier. Her jubler han sammen med lagkameraten J.T. Miller. Foto:Mary Altaffer,Ap

– Når det gjelder salget vårt av Rangers-utstyr, er Mats en av toppene våre. Rangers har gjort det veldig bra denne sesongen og vi har sett en økning i salget - og nummer 36 er en av dem, sier butikksjef John Leguillow til VG.

Tilbake på Madison Square Garden nyter kameratene Dino Tetu (50) og Tod Baldino (41) fra Connecticut hver sin øl før kampen starter. Begge har på seg Zucarello-drakt og sier i likhet med Mercatili at de ble svært glade da nordmannen forlenget kontrakten.

– Han er en god spiller. Aggressiv og spiller med hjertet, sier Tetu.

Kompisen er enig:

– Han er min favoritt fordi han jobber hardt og er en veldig likandes type.

– Allround-spiller


Både Gina, Dino og Tod fikk tidlig i kampen juble, da Zuccarello etter bare 51 sekunder satte pucken inn bak Kings-målvakten. Kort tid etter var nordmannen også involvert i to store sjanser til hjemmelaget, men derfra gikk det nedover. Kings ble for sterke, og stillingen ble til slutt 2-4.

På tribunen satt det overraskende nok også en svenske med Zuccarello-skjorte.

– Hehe, ja - jeg har en Lundqvist-skjorte hjemme, men i dag er det denne, sier Fredrik Asplund (30) fra Uppsala.

NUMMER 36: Maurice Martin (36) fra Connecticut er ihuga Zuccarello-fan. Foto:MARIANNE VIKÅS,

Kjæresten Kajsa Holm (25) hadde imidlertid valgt en Lundqvist-skjorte for å hylle den svenske målvakten som for tiden er ute med skade.

– Hvorfor jeg liker ham? Jeg har sett mye på hockey, og han har vært veldig bra. En dyktig fyr som kan gjøre det meste på banen - en allround-spiller, sier Asplund.

– Aggressiv og tøff

Noen seterader bortenfor sitter Maurice Martin (36) fra Connecticut - også han med Zuccarello på ryggen.

– Jeg liker ham fordi han er en liten fyr som jobber hardt. Minner meg litt om meg selv da jeg var yngre, sier han.

– Hva liker du med spillestilen hans?

– Alt ved hvordan han spiller. Han er aggressiv, tøff - og så scorer han, sier 36-åringen som har vært ihuga Rangers-fan siden han var elleve år.

Zuccarello var ikke tilgjengelig for kommentar etter nattens kamp.

FAN: Matt Wilson (20) var innom supporterbutikken før kamp. - Zuccarello er en fantastisk spiller, sier han. Foto:MARIANNE VIKÅS,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder