SPRUDLER: Patrick Thoresen storspiller i det russiske sluttspillet om dagen. Hans SKA St. Petersburg leder nå 3-1 i kamper over erkerivalen Dinamo Moskva. Men veien til finalen er ennå lang.
SPRUDLER: Patrick Thoresen storspiller i det russiske sluttspillet om dagen. Hans SKA St. Petersburg leder nå 3-1 i kamper over erkerivalen Dinamo Moskva. Men veien til finalen er ennå lang. Foto:Olga Maltseva,VG

Patrick Thoresen blomstrer i sluttspillet: – Jeg elsker å krige

ISHOCKEY

(Dinamo Moskva-SKA St. Petersburg 1-6, totalt 1-3 i kamper) Patrick Thoresen (31) er i storslag i det russiske sluttspillet.

Publisert:

Den norske stjernen i SKA St. Petersburg er nå oppe i åtte poeng på ni kamper i sluttspillet.

Og fremfor alt: SKA leder nå 3-1 i kamper over erkerivalen Dinamo Moskva i KHLs åttedelsfinale. De mangler altså bare én seier på å nå kvartfinalen.

– Vi røk ut i åttedelsfinalen i fjor. Det er ikke bra nok, sier Thoresen til VG.

– Du har våknet til sluttspillet?

Elsker å krige

– Hehe, det er litt mer morsomt med playoff. Det er hockey som passer meg bedre. Jeg er kanskje ikke den store «fin-liraren», men jeg elsker å krige, fastslår Patrick Thoresen på vei sammen med resten av laget til Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva.

Derfra skal de i natt fly hjem til St. Petersburg.

– Dette er ingen kjære mor. Jeg kommer vel hjem i tre-tida på natten. Og tirsdag kveld må vi igjen møte på hotell for å samles til neste kamp, som går onsdag.

– 3-1 over Dinamo Moskva og nå hjem til St. Petersburg. Bedre kan det vel ikke bli?

– Vi har festet et lite grep, og det er en stor opplevelse å gjøre det så bra mot Dinamo. Vi har hatt noen dårlige erfaringer mot dem tidligere og er derfor revansjsugne.

Revansjsugne er SKA St. Petersburg også etter fjorårets ydmykende tap i åttedelsfinalen mot Jonas Holøs og Lokomotiv. SKA har aldri vunnet russernes svar på Stanley Cup, som heter Gagarin Cup. Det har Patrick Thoresen et håp om at de kan gjøre denne gang, i det som kanskje blir hans siste sesong i Russland.

Har vunnet før

– Det skulle være morsomt å oppleve Gagarin Cup med SKA, men nå må vi bare ta én kamp av gangen. Selv om vi leder 3-1 over Dinamo, må vi holde konsentrasjonen videre. Det er lite som skal til for å snu en sånn serie. Derfor må vi ha fullt fokus på onsdagens kamp.

Med sitt tidligere russiske lag, Salavat Julajev fra Ufa, vant hamarsingen Gagarin Cup i 2011.

Thoresens rekke scoret tre av seks mål i dagens kamp. Nordmannen scoret selv to av målene, begge etter pasning fra Tony Mårtensson.

De andre scoringene til SKA kom ved Vadim Sjipatsjov, Ilja Kablukov, Jevgenij Dadonov og Viktor Tikhonov.

Patrick Thoresen har ikke bestemt seg hvor han spiller neste sesong. Det er tvilsomt om han fortsetter i russisk hockey.

KHL i kveld:

Øst:

3. kamp: Avangard Omsk – Bars Kazan 0-2 (sammenlagt 1-2), Metallurg Magnitogorsk – Sibir Novosibirsk 5-2 (sammenlagt 1-2).

Vest:

3. kamp: Jokerit – CSKA Moskva 3-2 (sammenlagt 1-2), 4. kamp: Dinamo Moskva – SKA St. Petersburg 1-6 (sammenlagt 1-3).

Her kan du lese mer om