KOMPISER OG EKS LAGKAMERATER: Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist var lagkamerater i New York Rangers da «Zucca» for ett år siden arrangerte en veldedighetskamp med NHL-stjerner på Ullevaal stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Røper «Zucca»-tabbe: – Glemte absolutt alt

Mats Zuccarello (32) mente foran nattens bortekamp mot Winnipeg Jets at han har startet sesongen «fryktelig» svakt. Nå røper hans tidligere lagkamerat og kompis Henrik Lundqvist (37) at «Zucca» kan være et forferdelig surrehode.

Det forteller New York Rangers svenske keeper og superveteran i et intervju med The Athletic.

Artikkelen med tittelen, «Minnesota Mats: Morsom og fokusert, Zuccarello starter sitt nye liv med Wild», handler om Mats Zuccarellos nye tilværelse i St. Paul for NHL-klubben Minnesota Wild etter ni år på Manhattan sammen med Lundqvist & co.

The Atlantic har intervjuet «Zucca» i seks omganger, før Minnesota Wild åpnet NHL-sesongen med tap på bortebane for Nashville Predators (2–5) og Colorado Avalanche (2–4). Det var etter den siste kampen at Mats Zuccarello slaktet egne prestasjoner: – Jeg har vært fryktelig.

I natt tapte laget sin tredje strake kamp i NHL, 2–5 mot Winnipeg Jets, og står fortsatt uten seier i årets sesong.

Natt til søndag skal nordmannen for første gang vise seg frem på sin nye hjemmebane, når Pittsburgh Penguins er motstander.

# Minnesota Wild skal spille 13 kamper i oktober, hvor av ni er på bortebane.

VGs tabelltips: Slik ender NHL-sesongen 2019/2020

SELVKRITISK: Mats Zuccarello blir gratulert av lagkameratene Matt Dumba og Brad Hunt etter å ha scoret mot Winnipeg Jets i en treningskamp før sesongstart. Natt til fredag møter Zucca & co. Jets på bortebane i Wilds tredje seriekamp. Foto: Andy Clayton-King / FR51399 AP

I artikkelen til The Athletic blir Zuccarello hyllet Henrik Lundqvist som lagkamerat, leder, spiller og nær venn, før svensken avsluttet med et såkalt stikk rettet nordmannen.

– Når det gjelder ishockey er Mats veldig konsentrert, og han vet hva som skal skje (knows what’s up), innleder Henrik Lundqvist.

– Men ved siden av ishockeyen; la oss si at det innimellom ikke er så mye struktur ved ham. Han er litt over alt. Du vil kanskje spørre ham om en av hans første turer vestover (California). Du kommer ikke til å tro dette. Han klarte å glemme alt. Jeg tuller ikke. Han glemte alt – hver minste ting – i San Jose, røper Henrik Lundqvist.

Konfrontert med denne historien, fra hans første sesong (2010/11) i New York Rangers, svarer Mats Zuccarello «hvem fortalte deg det?» – og ler.

Han understreker at hendte for veldig, veldig lenge siden, og at han har forsøkt å glemme det. Det skal vise seg at han husker det ganske godt.

Zuccarello-show for Minnesota Wild

– Det var en av mine første «road trips» (bortekamp-turneer). Vi hadde spilt mot (San Jose) Sharks, jeg kom meg om bord på flyet og prøvde å finne telefonen min, lommeboken, bagen – og jeg hadde ingenting. Alt var i hotellrommet mitt, forteller Mats Zuccarello.

Han tilføyer at han hele veien fra California til New York ikke sa et ord til noen om tabben. Da privatflyet med Rangers landet i New York, henvendte han seg i det stille til manageren og sa «jeg må ha hjelp, jeg la igjen alt jeg eier i San Jose».

Etter en haug telefonsamtaler, fikk han sine private eiendeler tilbake. Henrik Lundqvist påpeker, liksom for å gni det inn, at «Zucca» til og med hadde glemt igjen dressene sine i hotellrommet i California.

Dan Remy er Norges ukjente suksesstrener

– Og da hadde han ikke mange dresser, fordi han var som en 23 år gammel nykommer, sier Henrik Lundqvist til The Athletic – og beskriver «Zucca» som fullstendig tankespredt utenfor isen.

– Ja, det er omtrent slik jeg er. På isen er jeg kun opptatt av å jobbe hardt, ha det moro og å vinne. Utenfor tar jeg det «easy». Jeg trenger bare en sofa og en TV, det greier seg. Utenfor huset mitt kan jeg være litt distré og ... glemme saker, innrømmer Mats Zuccarello.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder