SJEF FORAN FULLT HUS: Dan Tangnes’ lag i sveitsiske NLA har i snitt nær 7000 tilskuere på hjemmekampene i Bossard Arena i Zug, en by med 30 000 innbyggere rett utenfor Zürich. Foto: Felix Klaus, EV Zug

Frekk reporter tok feil om norsk trener: Nekter å gjøre opp for seg

Den sveitsiske ishockeyreporteren Klaus Zaugg var bråkjekk i sin omtale av Zugs norske suksesstrener, Dan Remy Tangnes, høsten 2018. Det kan han angre på nå.

  • Fredrik Tombra

Tangnes hadde knapt startet karrieren i sveitsiske Zug før han ble kommentarmat for den Bern-baserte skribenten, Klaus Zaugg.

7. august 2018 skrev sveitseren en tekst om Berns daværende stjernekeeper, Leonardo Genoni, som etter sesongen kom til å forlate SC Bern til fordel for EV Zug. Han hausset keeperen som et tittelhåp, men stilte samtidig spørsmål ved den ferske nordmannen.

«Dan Tangnes, en mestertrener? Nordmannen som fortsatt ikke har vunnet noe som helst? Han har en to-årskontrakt. Dersom han fortsatt er trener etter den første sesongen med Leonardo Genoni (2019/20), skal hver bokstav i denne teksten sørge for en «Zweifränkler» (to sveitserfranc i Zugs mannskapskasse», lovet Zaugg på det sveitsiske nettstedet Watson.

les også

Dan Remy er Norges ukjente suksesstrener

Pluss content

Den halvannet år gamle teksten er langt fra glemt i Zug-leiren, og dessverre for Zaugg gikk spådommene ikke i oppfyllelse i den 5524-tegn lange teksten. Nordmannen er fortsatt trener etter at sesongen ble avsluttet tidlig på grunn av coronaviruset.

«Vi takker deg for din donasjon og det ville gledet oss om du fortsetter å skrive slike underholdende og, for oss, lønnsomme kommentarer», stod det i returteksten fra Zug datert 3. april 2020. Den var undertegnet klubbens administrerende direktør og sportssjef og inneholdt en faktura på 11 084 sveitserfranc.

Det tilsvarer nærmere 120 000 norske kroner etter dagens kurs.

les også

Corona-trøbbel for norsk suksesstrener: – Ikke noe moro

I Luzerner Zeitung indikerer Klaus Zaugg at han ikke har noen som helst intensjon om å gjøre opp for seg, og henviser til force majeure siden den sveitsiske ligaen ble stanset tidligere enn planlagt som følge av coronaviruset.

Men han tilbyr seg å betale en runde med pils til hele laget.

– Jeg tror ikke spillerne kommer til å godta én runde, sier Tangnes til VG.

Han er kun gjort oppmerksom på skriveriene av andre, men syns det er moro at klubben ikke har glemt det.

– Jeg bryr meg ikke så veldig mye. Det får nesten stå på hans regning, men jeg håper det kan brukes som tennvæske inn mot neste sesong i spillergruppen, fortsetter nordmannen.

PS! Zug endte på andreplass, ett poeng bak ZSC Lions etter 50 kamper i seriespillet. Sluttspillet ble ikke gjennomført.

Mer om

  1. Ishockey

Flere artikler

  1. Corona-trøbbel for norsk suksesstrener: – Ikke noe moro

  2. Zuccarellos corona-dilemma etter NHL-utsettelsen

  3. Solskjær vil støtte Premier League-avlysning

  4. Solskjær bekymret for coronavirus: – Hele verden må tenke annerledes

  5. Patrick Thoresen vurderte korttidskontrakter i utlandet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder