HJEMMESEIER: Mats Zuccarello og Neal Pionk hindrer Penguins' Carl Hagelin fra å score.

HJEMMESEIER: Mats Zuccarello og Neal Pionk hindrer Penguins' Carl Hagelin fra å score. Foto: AP

Zuccarello kan bli tidlig klar for VM

(New York Rangers-Pittsburgh Penguins 4–3) I den første kampen etter sitt 100. NHL-mål ble det ingen scoring for Mats Zuccarello. Men innsatsen holdt til seier for Rangers.

vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter en målløs første periode fikk gjestene fra Pittsburgh fart på sakene og scoret knappe to minutter inn i andre periode. Knapt ett minutt senere fikk Penguins sin andre nettkjenning, og da lagene gikk til andre pause var stillingen 0-2.

les også

Zucca nådde ny milepæl: Scoret sitt 100. NHL-mål

Åtte minutter inn i tredje periode satte Rangers' Chris Kreider pucken i nettet og etter 14 minutter utlignet Jesper Fast. Et minutt senere tok Penguins ledelsen igjen, men mistet den da Rangers' Mika Zibanejad scoret.

– Gjelde rå spille litt ødeleggende

– Vi startet dårlig, men så kom vi inn i kampen og fikk troen på dette, sier Zuccarello til Nettavisen.

Kampen gikk til overtid og ble avgjort av Zibanejad, som scoret sitt andre mål etter knappe tre minutter.

les også

Selvkritisk Zucca: – Jeg har ikke vært veldig god

– Jeg synes vi gjorde en veldig bra kamp, alle sammen. Vi vet alle når Sidney Crosby og Jevgenij Malkin er på isen, og da gjelder det å spille litt ødeleggende hockey og ikke tenke så offensivt, og det synes jeg vi gjorde veldig bra, sier Zuccarello.

Kan gi tidlig VM-plass

Rangers har nå åtte poeng opp til plass i sluttspillet med elleve kamper igjen av grunnspillet.

Dermed kan det ligge litt i kortene at Zuccarello kan bli klar for ishockey-VM i Norge. Spilleren tilhører Rangers fram til laget er slått ut så derfor får «ingen» lov til å snakke med ham om VM før den tid.

– Vi har jo lov å snakke sammen på telefon, men tiden vil vise om han blir med til VM. Det ser jo tøft ut for Rangers med tanke på å ta seg videre. Så får vi se an når den tid kommer om han er frisk og motivert for spill, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

Norges første VM-kamp er mot Latvia 5. mai.

Alle resultater natt til torsdag:

Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 6-5 e.str., New York Rangers – Pittsburgh Penguins 4-3 e.f., Edmonton Oilers – San Jose Sharks 3-4 e.f., Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 3-0, Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 3-8.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder